donderdag 24 oktober 2013

Aankondiging van de 29e halve marathon van Doetinchem

Marieke Prinsen en Marco van Rijs, deelnemers aan de halve marathon in 2010
Atletiekvereniging Argo in Doetinchem verwacht op zondag 27 oktober veel deelnemers aan de start van de 29e editie van de Halve Marathon van Doetinchem. Ook is er een wedstrijdafstand van 7500 meter en drie afstanden voor jeugd van 7 tot 15 jaar.

Naast de afstand van ruim 21 kilometer, die om 11 uur start, kunnen lopers zich ook wagen aan een afstand van 7500 meter, die om 11.20 uur start. Het parcours van beide wedstrijden loopt door het fraaie buitengebied ten noorden en noordwesten van Doetinchem, waarbij onder meer IJzevoorde, Zelhem en het landgoed rondom kasteel Slangenburg wordt aangedaan. De start is vanaf de atletiekbaan van Argo Atletiek, aan de Bezelhorstweg 87 in Doetinchem, op sportpark De Bezelhorst. Onderweg zijn waterposten ingericht voor verfrissing. De wedstrijden zijn geschikt voor prestatielopers én recreanten.

Na-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag tot uiterlijk een uur voor de start van de te lopen afstand. Dit jaar wordt er tijdens de halve marathon en 7500 meter met de BibTag gelopen. Dit is een startnummer met ingebouwde chip, die via matten de gelopen tijden registreert. Groot voordeel: meer precisie en de uitslagen zijn direct bekend. Het startnummer met chip is voor eenmalig gebruik en hoeft dus niet te worden ingenomen na de finish. De prijsuitreikingen zijn direct na de finish van de Halve Marathon van Doetinchem.

Jonge lopers komen vóór de wedstrijden voor volwassenen aan bod. Voor de jeugd heeft Argo Atletiek drie wedstrijden georganiseerd. Om 10.00 uur start een 1000 meter voor de jeugd van 7/8/9 jaar. Om 10.15 uur eenzelfde afstand voor 10- en 11-jarigen. Om 10.30 wordt het startschot gelost voor een wedstrijd van 2500 meter voor de jeugd van 12 tot en met 15 jaar. Na-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag tot uiterlijk 30 minuten voor de start van de te lopen afstand.

Er is voldoende parkeergelegenheid bij het sportcomplex en in de wijk Bezelhorst. Deelnemers kunnen bovendien gebruik maken van de kleedruimten en douches bij de atletiekvereniging. Er wordt een tent opgezet om de eigendommen van deelnemers te stallen (bron).

Klik voor meer informatie op onderstaande links




Geen opmerkingen: