zaterdag 5 oktober 2013

Verslag van de AVA'70 clubkampioenschappen

Van links naar rechts Björn Demkes, Erwin Wamelink, Ingrid van Zolingen, Tom Wevers, Sien Meinen, Tracey Jewell, Frank Roos, Wim Rensink, Patrick Ikink, Leo Temming, Andre Balke, Dirk-Jan Robbe, Katja Demkes, Geert Wevers, Annie Buesink en Theo Stronks
Senioren zetten gloednieuwe atletiekbaan op zijn kop

“”Wil je er écht even tussenuit? Zin om een middagje over de grond te rollen van het lachen? Kom dan op zaterdag 5 oktober naar atletiekvereniging Ava’70 en aanschouw de clubkampioenschappen voor senioren”’

“Vergeet Jiskefet, van Kooten en de Bie, Draadstaal of Comedy Capers! Kom naar Ava’70 en de heren en dames verzorgen één middag het leukste cabaret van het land!”

De aankondigingen hierboven zouden niet misstaan op de advertentiepagina van de Telegraaf of de reclameblokken van SBS6. De clubkampioenschappen mogen weer een groot succes worden genoemd. Maar of dit nu ligt aan de bijzondere prestaties van de Ava-senioren, is maar zeer de vraag. Wanneer de ouderen normaal gesproken het goede voorbeeld moeten geven aan de jongeren, zijn de rollen bij de jaarlijkse clubmeerkamp behoorlijk omgedraaid.

Alleen een gebroken been kan topfavoriet Björn Demkes van de overwinning afhouden. Helaas voor de tegenstanders blijven al zijn botten heel en verpulvert ‘het beest van Lievelde’ de concurrentie. Op alle onderdelen is hij de sterkste. Bij de vrouwen gaat de strijd tussen routinier Sien Meinen en het jonkie Katja Demkes. Nou ja jonkie, ook Katja kruipt al richting de 41. Sien is op de technische onderdelen nog altijd een fenomeen, maar op de looponderdelen moet ze toch haar meerdere erkennen in Katja. Net als haar man staat Katja aan het einde van de middag met de beker in haar handen.

De middag begint met het discuswerpen. Dit gebeurt natuurlijk vanuit de schitterende werpkooi. Bij de goed getrainde jeugd staat deze kooi er vaak voor de sier, maar bij de technisch onderontwikkelde senioren heeft hij zeker zijn functie. Discus na discus verdwijnt in het groene vangnet. Dirk Jan Robbe introduceert tijdens de wedstrijd een nieuw spreekwoord. ‘Een ezel kan zich best 26 keer aan dezelfde steen stoten.’ Dirk Jan heeft veel moeite zich aan de regels te houden. Van zijn tegenstanders krijgt hij zelfs een extra poging om toch in de uitslag te komen. Niemand durft de krachtpatser uit Grolle deze poging te onthouden. Bart Wesselink dient anoniem een klacht in bij de jury om de extra poging te voorkomen, maar zonder succes. Om geen problemen te krijgen wil Bart graag anoniem blijven. In zijn laatste poging laat ‘Popeye’ zien dat hij toch wel degelijk kan werpen.

Het speerwerpen zorgt ook voor veel hilariteit. Ingrid van Zolingen maakt het behoorlijk bont. Met een hoge snelheid en met oerwoudgeluiden trekt zij flink de aandacht. Plots begint de medewerkster van ‘Svedex’ te mikken op haar concurrente Tracey. De marathonspecialiste uit Engeland kan nog maar net op tijd wegduiken voor de naderende speer. Wat blijkt, Ingrid is groot fan van het programma ‘Groeten uit de Rimboe’. Theo Stronks is ook bekend met dit programma. Hij gooit er tijdens het kogelstoten een oerkreet uit wat doet vermoeden dat het wereldrecord in gevaar is. Maar niet het wereldrecord is in gevaar, maar zijn eigen tenen. Hij laat de zeven kilo wegende kogel met een harde klap op zijn rechtervoet vallen. Na een paar minuten zijn de tranen weer weg en wordt de wedstrijd hervat.

Het afsluitende onderdeel is de 1500 meter. Vijf ronden knallen op het gloednieuwe kunststof. De atleten willen liever een 5.000 meter, maar de organisatie heeft belsloten om deze race in te korten. Heel kinderachtig!! Tom Wevers gaat van start alsof het een 400 meter wedstrijd is. Deze absurd snelle start moet hij flink bekopen. Zelfs zijn stokoude vader gaat hem in de slotfase nog voorbij. Björn doet waar hij goed in is. Eerst het bordje van een ander leeg eten. Hij laat zijn zeer talentvolle clubgenoot Erwin het slopende kopwerk doen en sprint er in de laatste honderden meter heel onsportief voorbij. Als je zo wilt winnen…..

Elf heren en vijf dames hebben de vijfkamp volbracht. Het was een spectaculaire, sportieve, komische en bovenal gezellige middag! Volgend jaar hoopt de organisatie natuurlijk op nog veel meer deelnemende senioren! 

7 opmerkingen:

Geert zei

Ik ben blij dat ik in dit stukje cabaret hebben mogen mee spelen, Erwin je hebt er weer een schitterend verhaal van gemaakt, bedankt!

Björn zei

Hahahahaha, mooi stukje Erwin!!!!

Katja zei

Weer enorm genoten van je prachtige onzin verhalen. Ik ben het wel met je eens Erwin. Jij deed inderdaad al het kopwerk, maar hebt het podium nu eindelijk een keer wel gehaald toch?

Ingrid zei

dit geeft des te meer aan, hoe gezellig het volgende week bij de Run bike Run wordt!!!

Eric Hoogerbrug zei

Wat een geniaal verhaal weer! Kun je dit niet verfilmen? Zie best wel mogelijkheden!

theo stronks zei

Het talent laat weer van zich horen en zien,prachtig onzinnig verhaal Erwin.

Frank zei

En dan zeggen ze ook nog, dat mannen geen twee dingen tegelijk kunnen..en een topprestatie neerzetten in de bijzonder moderne vijfkamp en tijdens het leveren van uitmuntende resultaten inspiratie opdoen voor een plezant stukje tekst, waar menig bekende cabaretier jaloers op zou zijn. Het wordt lastig voor je Erwin, als je met jouw talent een keer keuzes moet gaan maken.....