vrijdag 18 oktober 2013

Geen Papendalcross in 2013

Gerrit Heersink in de Papendalcross van  2010
Na een zorgvuldige overweging heeft de organisatiecommissie van de Papendalcross de zeer moeilijke keuze gemaakt de Papendalcross, die voor zaterdag 9 november 2013 stond gepland, niet door te laten gaan.
Toen de Papendalcross in 2008 begon, was er de doelstelling een sfeervolle, strakke, mooi aangeklede en goed georganiseerde cross neer te zetten en binnen 5 jaar te behoren tot de top van de crosswedstrijden in Nederland. De Papendalcross is in de afgelopen 5 jaren uitgegroeid tot een aansprekende cross van nationaal niveau met prachtige winnaars door steun en komst van aansprekende crossminnende atleten, trainingsgroepen en trainers.
Om een volgende stap te maken en de toekomst van de cross veilig te stellen was het nodig om qua financiën, qua organisatiecommissie én qua aantal vrijwilligers verder door te groeien. In de voorbereiding op de 6e editie, die op zaterdag 9 november a.s. zou worden gehouden, bleek de noodzakelijke groei helaas niet haalbaar in de huidige organisatievorm, met de huidige economische situatie en met de huidige ondersteuning. De organisatiecommissie heeft helaas daarom, met veel pijn in het hart, moeten besluiten om in 2013 geen Papendalcross te organiseren.
Over de verdere toekomst wordt beraad, waarbij de commissie onder andere antwoord op de vraag zoekt of er überhaupt nog behoefte is aan een dergelijk evenement in Nederland en of de Papendalcross van toegevoegde waarde is op de nationale crosskalender.(bron)

1 opmerking:

Geert zei

Na het nodige race- en vliegwerk kwamen we nog net op tijd aan de start. Even wat afleveren in Nijmegen, weet je het nog Gerrit?