woensdag 9 oktober 2013

NOS-reportage: Nog geen besluit over FBK-stadion


Nog geen besluit Fanny Blankers Koen Stadion in Hengelo


De gemeenteraad van Hengelo heeft een beslissing over de toekomst van het FBK-stadion, en daarmee indirect van de FBK-Games, uitgesteld tot de volgende raadsvergadering op 5 november. De raad wil dat er eerst een onderzoek komt naar de plannen van de stichting FBK-Games om de verliezen te beperken. Het college van B en W wil het stadion verkopen aan FC Twente. Alleen dan kan een voorgenomen bezuiniging van 281.000 euro worden gerealiseerd.
Die 'rationele keuze', zoals het gemeentebestuur het omschrijft, zou wel het einde betekenen van de FBK-Games. In de plannen van de Enschedese eredivisieclub is geen ruimte meer voor het atletiekevenement, dat in 32 jaar is uitgegroeid tot een gala met mondiale allure.
Veel partijen in de gemeenteraad staan echter positief tegenover het alternatieve plan dat de stichting FBK-Games heeft uitgewerkt. In dat plan kan het tekort op de exploitatie zo'n beetje worden gehalveerd. Er zou een gat van 130.000 euro overblijven.
In juli nam de gemeenteraad een motie aan waarin ze aangeeft dat een bezuiniging van 140.000 euro volstaat om de FBK-Games te steunen. In de komende maand worden de nieuwe cijfers op 'hardheid' onderzocht.
Uitstel "Slechte zaak"
Hoewel er weer hoop gloort, noemde directeur van de FBK-Games, Hans Kloosterman, het "een slechte zaak" dat er door het uitstel ook nog geen duidelijke uitspraak is gekomen over de steun van de gemeente voor de FBK-Games.
De organisatie van het jaarlijkse atletiekgala meldde eind vorige week een samenwerkingsverband te hebben gesloten met het Vlaamse sportmarketingbureau Golazo. Dat bedrijf wil in december een nieuwe hoofdsponsor voor de FBK-Games presenteren. 
Sportwethouder Erik Lievers wil garanties. "Als we FC Twente laten schieten wil ik zekerheid dat de FBK-Games minimaal voor drie jaar worden gehouden." Hij wil dat onder meer horen van Golazo Sports (bron)

1 opmerking:

Geert zei

Het zal jammer zijn dat dit stadion voor de atletiek verdwijnt.