zondag 13 oktober 2013

Verslag van de 2e Herfstloop in Wehl

Ingrid van Zolingen, met voor haar Gerrit te Lindert (446) in het kletsnatte Wehl
Reintjes ook rap in tweede editie Wim Lebbink herfstloopcompetitie Wehl

Door Benno Stevering

WEHL – De tweede editie van de Wim Lebbink herfstloopcompetitie kende een gure herfstaflevering. Regen en kou moesten de lopers ontberen. De 16-jarige Jorn Heinst uit Spijk werd winnaar op de tien kilometer. De atleet van de Liemers maakte de wedstrijd alleen en won overtuigend in 37.02 minuten. ‘’Volgende week staat de Athlos cross over 2500 meter in Harderwijk op het programma. Titus Fierkens stelt mijn schema’s samen. Voor mij verliepen de Bridge to Bridge loop en de Zevenaarrun niet heel lekker. Dan ging het hier daarentegen erg goed! Ik heb de wedstrijd alleen aan kop gelopen. De concurrentie kwam op gepaste afstand binnen.’’ Veteraan Kees Faasse uit Doetinchem legde beslag op de tweede plek in 37.41 minuten, op de voet gevolgd door Peter Rutjes uit Loil die 37.55 minuten noteerde. Faasse gaf aan dat de afstand op de koploper te groot was om te overbruggen. ‘’In de laatste anderhalve kilometer wist ik survivalrunner Rutjes af te schudden. Vanaf de zomervakantie kan ik weer volop trainen. Mijn kuitblessure is in principe weg. Volgend jaar is de vijf kilometer mijn doel! Eind oktober wacht eerst nog de halve marathon in Doetinchem.’’  Rutjes richt zich op de NK survival in Beltrum. Achter hem was het Stefan Scanu van Argo uit Lichtenvoorde die 38.57 minuten noteerde en samen met Clemens Krus uit Kilder (39.20 minuten) nog onder de veertig minuten binnen kwam. Vijftig plusser Rene Huls uit Doetinchem won in zijn categorie met 41.28 minuten en richt zich op de jaarlijkse halve marathon in Doetinchem. Zestig plusser Henk van der Meijde uit Indoornik won in deze categorie met 42.43 minuten, gevolgd door triatleet Hugo Boschker uit Duiven met 47.52 minuten. 


Bij de vrouwen was Ingrid van Zolingen uit Aalten de snelste met een tijd van 47 minuten. ‘’Ik ben blij dat het goed ging gezien de omstandigheden. Normaal loop ik een lage 46 minuten. De eerste vijf kilometer heb ik rustig gelopen wat ten gunste kwam aan mijn ademhaling gedurende de wedstrijd. Ik heb mijn krachten goed weten te verdelen. Mijn doel voor dit jaar is de zevenheuvelenloop.’’ Mireille Boschker uit Doetinchem werd in deze categorie tweede in 47.58 minuten. Derde dame werd Liane Hartjes uit Wehl met 48.59 minuten.

Weer winst voor Reintjes op vijf kilometer

Jeroen Reintjes uit Nieuw-Dijk baarde net als vorige week wederom opzien op de vijf kilometer. Hij noteerde een snelle tijd van 15.51 minuten. ‘’Ik ben een seconde sneller dan vorige week. Het had er in kunnen zitten, want ik was nog niet kapot in de slotfase. Ik voelde me goed en er zat genoeg inhoud en kracht in de benen! Deze wedstrijd stond in het teken van een beter level te komen. De fietser van het organiserende Pact-tu-Wehl kon het tempo niet bijhouden. Door de regenval was het parcours erg glibberig.  Mark te Brake uit Aalten viel na 1 kilometer bij het begin van het bos maar kon zijn tweede plek behouden. Daarna nam ik rap afstand. Volgende week hoop ik te pieken bij het NK tien kilometer studentenkampioenschap.’’ Net als Reintjes en te Brake kwam ook Bob te Lindert uit Heelweg nog onder de zeventien minuten. Bjorn Demkes uit Lievelde werd vierde in 17.18 minuten. In de klasse veertig jaar en ouder was het Dirk-Jan Demkes uit Duiven die zegevierde in 17.34 minuten. Christian van Hasselen uit Doetinchem werd hier tweede in 19 minuten voor Frank Roos uit Aalten die 19.15 minuten noteerde. Ger de Jong heerste in zijn klasse vijftig jaar en ouder en noteerde 20.11 minuten. Snelste zestig plusser werd Jacob Lubben uit Doetinchem met 22.43 minuten. 


Katja Demkes uit Lievelde duldde net als vorige week geen tegenstand en won bij de vrouwen met een goede tijd van 20.11 minuten, net boven haar pr. Corrie Nusselder van Argo uit Hummelo hield het verschil beperkt met 21 minuten en werd tweede. De Aaltense Annie Buesink won in de categorie 55 jaar en ouder met 27.34 minuten. Bij de jeugdloop over 1500 meter was Paul van der Woude van Argo met 5.37 minuten de snelste in 5.37 minuten. Stephanie Kok van Argo won bij de meisjes in 6.10 minuten, gevolgd door Marit de Jong uit Didam die 6.22 minuten realiseerde. Het organiserende PactuWehl was content met de enthousiaste groep lopers ondanks het regenachtige weer.

1 opmerking:

Marco zei

Prachtige actie foto. Ingrid en Gerrit vol geconcentreerd door de regen.
Mooi geschoten Eric!