zondag 6 oktober 2013

Verslag van de 1e Herfstloop in Wehl

Knappe derde plaats voor Stefan Scanu
Erwin Reijmer loopt volledig solo naar winst in eerste editie Wim Lebbink herfstloop

Door Benno Stevering

WEHL – Zonder enige directe concurrentie pakte Erwin Reijmer uit Doetinchem, met zijn roots in Wehl, volledig solo vanaf koppositie de zege op de tien kilometer in 33.05 minuten. Het jeugdige veertienjarige talent van het Argo Top team, Bob te Lindert uit Heelweg werd verdienstelijk tweede in 36.18 minuten. Een mooie prestatie van de recruut van trainer Stefan Scanu die zelf derde werd in 38.40 minuten. Erwin Reijmer, lid van de Liemers over zijn zege in Wehl: ‘’Ik moest zelf de wedstrijd hard maken. Mijn opening was redelijk vlak. Alleen viel mijn doorkomst in 16.35 minuten wat tegen! In de slotfase wist ik in de laatste twee kilometer mijn winst nog te pakken, waardoor de gehele race constant uitpakte. Mijn kilometers heb ik aardig uitgebreid met acht trainingen per week. Alleen is mijn huidige vorm nog niet helemaal super, maar ben ik nu weer op mijn basisniveau! Mijn doel is om weer een 32.40 minuten te lopen.’’ Reijmer werd onlangs nog tweede op de Bridge to Bridge. Zijn vizier is gericht op de marathon van Rotterdam volgend jaar april.  Maar eerst wacht hem als piekmoment nog de Halve marathon van Doetinchem. Hugo Boschker uit Duiven was de rapste zestig plusser in 47.21 minuten. Dit jaar werd hij voor de vijfde keer Nederlands Kampioen Triathlon bij de masters op de hele en de halve triatlon. Achter Boschker eindigde Theo Bleumer uit Kilder. Roel van der Aart uit Wehl noteerde een tijd van 40.59 minuten en werd derde in de klasse tot en met 39 jaar.  

Eline de Jong uit Didam won bij de vrouwen in haar eerste tien kilometer. De atlete van de Liemers realiseerde een tijd van 40.07 minuten. ‘’Mijn trainer Titus Fierkens heeft deze wedstrijd ingepland in het schema en voor mij is het leuk om uit te proberen want ik ben vijf kilometer gewend om te lopen. Ik heb vrij constant gelopen. Het afgelopen seizoen ging goed. Zo liep ik op een trackmeeting in Utrecht over drie kilometer nog 10.26 minuten. Ik won de SevenaerRun en werd zesde bij het Nk in Eindhoven.  Binnenkort start de landelijke crosscompetitie met als hoogtepunt het NK cross in Tilburg.’’  Op de tien kilometer deden de Wehlse dames het goed. Zo werd Anne Berndsen uit Wehl derde in de klasse tot en met 34 jaar met een tijd van 54.20 minuten. Greetje Piek-Wienholts werd tweede in een persoonlijk record van 50.06 minuten in de klasse 45 tot en met 54 jaar.


Jeroen Reintjes uit Nieuw-Dijk liep een snelle vijf kilometer door te winnen in 15.52 minuten. ‘’Het was net als voor Erwin een eenzame strijd aan kop. Hier in Wehl wil ik altijd wat extra  geven. Vorig jaar liep ik nog het parcoursrecord in 15.14 minuten. Toch moet ik hard zijn voor mezelf en naar mezelf luisteren. De eerste vier kilometer ging me goed af, daarna verzwikte ik mijn enkel. Dat was even schrikken, want mijn hartslag werd flink opgestuwd. Ik ben niet het hele jaar in vorm geweest. In november vorig jaar raakte ik geblesseerd. Vorige week liep ik een vrij geforceerde NK tien kilometer in 33.40 minuten, echter niet op niveau. Hier in Wehl ging het weer lekker. Maar in de Montferlandrun wil ik pieken op de vijftien kilometer.’’ Guido Engelen van de Liemers uit Zevenaar uitte zich tevreden met zijn tweede plek op de vijf kilometer achter Reintjes. Hij zal de gehele competitie in Wehl mee doen. ‘’Jeroen was direct weg. Ik kon in mijn eentje het tempo hoog houden. Het parcours hier in Wehl is een pittig rondje, wat oneffenheden in het bos en verder dan de weg op.’’ Katja Demkes noteerde een persoonlijk record op de vijf kilometer en werd  snelste dame. ‘’Het ging keihard. Corrie Nusselder uit Hummelo liep zelf ook een goede wedstrijd, maar kwam niet dichterbij. Ik liep vrij constant, normaal zak ik altijd wat af. Dit is mijn tweede wedstrijd sinds twee maanden weer. Dit crossseizoen wil ik nog een snelle vijf en tien kilometer lopen.’’ Snelste Wehlse werd Liane Hartjes uit Wehl in de klasse 35 tot en met 44 jaar met een tijd van 21.56 minuten achter Aukje van Egteren uit Zelhem. Anita Huntink uit Wehl werd derde in de klasse 45 tot en met 54 jaar. Marijke Meijer uit Wehl werd tweede in 28.16 minuten. 

Fons Nieuwenhuis van de organiserende Stichting Pac-Tu-Wehl, gaf aan tevreden te zijn met het aantal deelnemers tijdens deze eerste van drie loop-afleveringen. Vanuit de middelbare scholen in Doetinchem en omstreken, waren er bij de trimloop een viertal jeugdigen actief met hun maatschappelijke stage.  De eerste editie trok 162 deelnemers.

Geen opmerkingen: