zaterdag 10 mei 2014

Wereldrecord 42e Batavierenrace

Tom Wevers loopt de 20e etappe met de start in Noorddijk 
Een team van Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen heeft zaterdag de universiteitscompetitie van de 42e Batavierenrace gewonnen. De hardlopers kwamen in een tijd van 10.36.19 als snelste over de finish. Nijmegen, vorig jaar winnaar, werd tweede. Eindhoven eindigde op de derde plek.

Met een totaal aantal van 8614 lopers heeft de 42e Batavierenrace het wereldrecord van de 40e editie (8509 deelnemers) verbroken. Een prachtig gezamenlijk succes!

De Batavierenrace bestaat sinds 1973 en bestaat uit 25 etappes, die samen ruim 177 km lang zijn. Deze 25 etappes zijn verdeeld in het nacht-, ochtend- en middagblok. De eerste 9 etappes vormen het nachtblok en loopt van Nijmegen naar Ulft. In Ulft volgt een herstart, waarna de volgende 8 lopers in de ochtend richting Barchem rennen. Hier vindt herstart Topicus plaats. 

Hierna loopt het laatste blok richting de Oude Markt in Enschede, waar de laatste herstart plaats vindt voor de laatste twee etappes (1 mannen en 1 vrouwen etappe, welke hetzelfde zijn). Vanaf 14.30 uur komen de eerste lopers aan op de Oude Markt. Vervolgens verzamelen alle laatste lopers zich rond 17.00 uur om te beginnen aan de laatste strijd tegen elkaar om als eerste de finish op de campus van Universiteit Twente te bereiken.

De herstarts worden gebruikt om het veld weer dicht bij elkaar te krijgen en om de teams de mogelijkheid te geven om nieuwe lopers hun busje te laten overnemen.


uitslagen team Phoenix 1

Geen opmerkingen: