vrijdag 9 oktober 2015

Dick Sanderman uit Rijssen loopt met drie zoons de New York Marathon

Dick Sanderman met zijn drie zoons
RIJSSEN - Dick Sanderman (62) kijkt ernaar uit. Op 1 november staat hij met zijn drie zoons aan de start van de New York Marathon.

„Het is voor mij altijd een droom geweest om de marathon van New York te lopen. Ik ben nu 62 dus het mag ook een keer”, vertelt Dick Sanderman. De voormalige Rijssense bakker gaat samen met zijn drie zoons de marathon in New York lopen.

„Hardlopen doe ik sinds 1986. Daarvoor heb ik twee keer de triatlon van Nijverdal gedaan en daar kwam ik erachter dat ik vooral een looptype ben”, blikt Sanderman terug. „Inmiddels heb ik ongeveer tien marathons gelopen. Drie in Nederland, vijf in Steinfurt en de marathon van Berlijn heb ik ook gelopen. Daar liep ik mijn beste tijd: 2 uur en 42 minuten.”

De afstand van ruim 42 kilometer binnen 2 uur en 3 kwartier afleggen in de Big Apple: dat is niet echt het doel waarmee de Rijssenaar aan de start daar zal verschijnen. „In de marathons die ik heb gelopen ging het mij altijd puur om de tijd. Dat was het belangrijkste. Maar ik heb ook altijd al gezegd: als ik de marathon in New York ga lopen, dan ga ik genieten. Je komt op plekken waar je normaal nooit komt. Hardlopen door The Bronx, dat gebeurt niet zomaar.”

Dick en zijn drie zonen zijn niet de enige sportievelingen in de familie Sanderman. Ook zijn vrouw Jenny loopt drie keer in de week op de atletiekbaan en dochter Sharon is ook fanatiek met sporten. „Doordat ik vroeger al veel liep hebben ook mijn zoons het loopvirus opgelopen”, zegt Sanderman met een lach. „De oudste twee lopen al vanaf hun zesde en de jongste heeft later ook de hardloopschoenen aangetrokken.”

Zoon Leon won onlangs zelfs de StrongmanRun in Hellendoorn en werd het jaar daarvoor tweede.

Geen opmerkingen: