maandag 5 oktober 2015

Road to Marathon van Rotterdam 2016 - deel 5

Singeloop Utrecht, op de 10 kilometer bijna 2 minuten van haar PR af
Katja en Björn Demkes doen in april 2016 mee aan de Marathon van Rotterdam en trainen op een schema van Greg van Hest. Via dit blog geven ze iedere maand een update van hun ervaringen en vorderingen, vandaag deel 5.

Een tijdje geleden schrijf ik me in voor de Posbankloop 15 kilometer op 27 september 2015. Na de Kramprun zouden Bjorn en ik een snelle vlakke 10 kilometer moeten lopen. De Posbankloop is niet echt een vlakke loop, maar o zo mooi. Bjorn komt dan na de Kramprun met het verhaal dat de Singelloop in Utrecht een snel en vlak parcours is en ook nog eens een 10 kilometer. Bjorn schrijft ons in en wat blijkt: de Singelloop is ook op 27 september 2015. Ik heb niks te willen, er staat inderdaad een vlakke 10 kilometer op het schema. Bjorn raakt in de week voor de Singelloop licht geblesseerd en besluit om niet mee te lopen.

Op 27 september 2015 is het dan zover. Ik voel zoals altijd een beetje wedstrijdspanning. Onbekend terrein. We spreken Lars Duistermaat en Myrthe Sikkink nog. Lars loopt ook mee. Dan besluit ik maar om naar het startvak te lopen. Bjorn heeft ons bij de 10 kilometer wedstrijdatleten ingeschreven. Als ik het startvak inloop zie ik allemaal snelle atleten. Ook de winnares van de Kramprun toprun dames Yasmin Hillebrand zie ik staan. Ik besluit om in dit wedstrijdvak maar achteraan te gaan staan. Ik ken mijn plek. De weersomstandigheden zijn perfect, ik voel me fit en in vorm. En ik sta in het eerste startvak. Hoe gaaf is dit. Als eerste weg mogen bij een wedstrijd. 

Het startschot klinkt en ik volg de atleten. In mijn hoofd herhaal ik constant de volgende woorden: ik ben in vorm ik ben in vorm. Dit gaat 10 kilometer door en voor ik het weet komt de eindstreep in zicht. Ik klok 40:28 minuten. Dit kan niet waar zijn. Bijna 2 minuten van mijn PR afgelopen. Ongelofelijk. Wat een geweldige dag is dit. Bjorn en de kinderen zijn ook trots en staan me op te wachten met een verbaasde blik. De trainingen beginnen zijn vruchten af te werpen. Ik ben echt in vorm EINDELIJK. Zo blij met deze uitslag. 

Zondag 4 oktober 2015 KAAK KANONSLOOP 5 kilometer:

Lisa te Molder heeft met mij afgesproken om mij vandaag te hazen naar een snelle tijd op de 5 kilometer. Ik had op de Kramprun 19:49 minuten gelopen. Ik zou graag richting de 19:30 minuten willen. Lisa stuurt me zaterdagavond een appje met daarin een overzicht wat ik elke km moet lopen. Alles onder de 4 minuten. 3:53 minuten om precies te zijn. Voel de spanning alweer opkomen.

Zondagmorgen 10:30 uur klinkt het startschot. Ik ren als een gek met de eersten mee. Zoekend naar Lisa. Ik zie Lisa niet, waar is ze. Na 1 kilometer komt Lisa voor me lopen. Ik ben weer erns te hard gestart. Ik kan 3 kilometer goed met Lisa meelopen. De 5e kilometer begint mijn lichaam tegen te werken. Ik kan er nog uitpersen:"  Lisa ga maar." Dit doet Lisa dan ook. Ik kan niet aanhaken. Lisa eindigt als eerste met een tijd van 19:11 minuten. Ik eindig als 2e in een nieuw PR EN WEL 19:17 minuten. Dit is toch niet te geloven. Wat een gaaf gevoel. Ik voel me sterk en ben echt superblij. 

Normaal heb je dan het gevoel zou er nog meer inzitten? Dit heb ik nu niet. Ik ben echt tevreden en blij met deze tijd op de 5km. Dit is echt heel hard en harder hoeft echt niet. Misschien  denk ik er morgen anders over. 

Bjorn ging op 4 oktober 2015 de 10 kilometer lopen op de baan van Archeus. Helaas kon Bjorn niet in zijn ritme komen en is na 5 kilometer uitgestapt. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd. 

Tot de volgende keer.

Groeten Katja Demkes
Kanonsloop in Groenlo

2 opmerkingen:

Gerrit zei

Twee keer geweldig goed gedaan Katja!

Katja zei

Mooie foto Geert.