zaterdag 17 oktober 2015

Koerswijziging Enschede Marathon

Enschede Marathon, de oudste van Nederland
Op zondag 17 april 2016 gaat de 48e editie van de Enschede Marathon van start met dit jaar een wijziging in het deelnemersveld. Focus ligt op het dames marathonveld Al vanaf de begin jaren van de Enschede Marathon ligt de nadruk op een toptijd bij het mannenveld op de marathonafstand. Dit heeft de laatste jaren geleid tot mooie eindtijden én een parcoursrecord in 2011 van 2.07.20, op naam van Stephen Kiprotich uit Oeganda.

Na overleg met de loopadviseurs van de Enschede Marathon, waaronder Marti ten Kate en Global Sport Communications, kiest de organisatie van de Enschede Marathon ervoor de focus te leggen op een top damesveld en niet meer op een top mannenveld. ‘Hiermee onderscheiden wij ons van overige marathons in Nederland’, aldus voorzitter Joop Hassink, bestuursvoorzitter Enschede Marathon. ‘Met deze wijziging creëert de organisatie meer aandacht voor het damesveld op de marathon, en dagen wij de nationale mannen uit als winnaar te finishen in Enschede, aldus Hassink.

‘Naast het damestopveld nodigen wij natuurlijk ook de overige nationale en internationale atleten en recreanten uit om Enschede de marathon te komen ervaren. Door de vele goede faciliteiten die wij de lopers bieden, worden er ieder jaar veel PR’s verbroken’, aldus Sabine Boshuis, Event Manager Enschede Marathon.

Donderdag 1 oktober is de inschrijving voor de 48e editie van de Enschede Marathon 2016 geopend. Vanaf dat moment kan iedereen zich inschrijven voor één van de afstanden van de oudste marathon van Nederland. Marathonlopers die zich voor 31 december 2015 inschrijven, krijgen 30% korting op het inschrijfgeld. Voor meer informatie en inschrijven, gaat u naar: www.enschedemarathon.nl

Geen opmerkingen: