zondag 25 oktober 2015

Verslag van de 15e Run-Bike-Run in Nijverdal

Gerben Duenk
Ik had de Run-Bike-Run al een tijdje op het lijstje staan van wedstrijden die ik graag een keer wil doen. Het is al jaren gelijk met de halve marathon van Doetinchem, en dat is dus de reden dat ik nog niet mee had gedaan. Dit jaar had ik vanwege een blessure nog niet veel wedstrijden gedaan. De laatste triatlon in het Rutbeek gaf zo'n goed gevoel dat ik mij gelijk heb ingeschreven voor de Run-Bike-Run in Nijverdal. Ik weet niet hoe het kan maar met enige regelmaat heb ik de avond voor een wedstrijd een feestje. Ik hou van feestjes dus dat is niet zo'n probleem. Ik hou ook van een goed glas........dat is als voorbereiding weer minder. Deze keer was ik de bob. De klok gaat een uur terug rust genoeg.

De start is om half 1 ik hoef niet voor dag en dauw uit bed. Rustig de voorbereidingen getroffen, en rond kwart over 10 naar Nijverdal de start locatie is bij zwembad "Ravijn" voor degene die de Salland trail hebben gelopen een bekende plek. Start nummer ophalen, naar het "park ferme" lopen. De fiets en de helm moeten gekeurd worden, je kan vrij een plek uitzoeken om je fiets neer te zetten. Ik leg alles klaar en zet de juiste versnelling erop. Alleen het kleine blad voor zou genoeg zijn. Een paar korte gesprekken hier en daar en ik kreeg al snel het idee dat het pittiger zou zijn dan ik eerst dacht. Tijdens het inlopen zag ik een stuk parcours en dacht wauw hè. 10 minuten voor de start loopt iedereen richting start/finish en de laatste meldingen worden gedaan. Wieler icoon Rob Harmeling gaat het startschot lossen. De organisatie wil aftellen, helaas mag dit volgens de regels van de NTB niet.

Het startschot gaat en we vertrekken voor het eerste gedeelte 5 km lopen in 2 ronden. Het eerste stuk is gelijk aan de route van de Salland trail. Dat betekend na 150 meter de bult op!! Ik kom al snel in een goed ritme, het terrein is zeer wisselend, veel wortels, vals plat en als toetje een paar stukken met giga los zand, eerst naar beneden geen probleem, beneden bijna 180 graden draaien en dan naar boven. Ik weet niet wat de hellingshoek was maar het is goed zwaar om naar boven te klauteren, heeft niet veel met lopen te maken. De tweede ronde kan ik goed doorlopen, de wissel naar het fietsen(atb) gaat goed. Het eerste stuk van het fiets parcours is asfalt, daarna is het een geweldig afwisselende route, alle elementen zijn aanwezig. De eerste 6 tot 8 km heb ik moeite om  in een goed ritme te komen, maar daarna heb ik het gevoel dat ik vlieg door de bossen, ik kan de kracht goed overbrengen op de pedalen. Na 22 km kom ik goed binnen en mogen de loopschoenen aan voor 1 ronde van 2,5 km lopen. Met een eindtijd van 1 uur 35 minuten en 10 seconden ben ik zeer tevreden. De organisatie was perfect het weer geweldig, ik kan terug kijken op een mooie sportieve dag.

Sportieve groet,

Gerben Duenk




Geen opmerkingen: