dinsdag 27 oktober 2015

Road to Marathon van Rotterdam 2016 - deel 6

Katja Demkes
Katja en Björn Demkes doen in april 2016 mee aan de Marathon van Rotterdam en trainen op een schema van Greg van Hest. Via dit blog geven ze iedere maand een update van hun ervaringen en vorderingen, vandaag deel 6.

Halve marathon Doetinchem 25 oktober 2015

De laatste 2 weken hadden we een zwaar trainingsprogramma met veel kilometers. Afgelopen week stond er een rustige week met weinig kilometers op het schema. Dit omdat we zondag de halve marathon van Doetinchem zouden gaan lopen. Bjorn heeft de laatste 4 weken niet voluit kunnen trainen, vanwege een paar lichte blessures. Na overleg met de trainer besloten om de halve ook maar niet te gaan lopen. Wel vervelend, maar wel verstandig. Bjorn besluit om met mij mee te gaan fietsen.

Zondagmorgen 25 oktober 2015
Ik voel me niet zo sterk en in vorm als bij de Singelloop Utrecht en de Kaakkanonsloop, maar ik weet dat ik het kan en dat ik ervoor getraind heb. Ik wil graag richting de 1:30:00 uur en het liefst eronder lopen natuurlijk. In Doetinchem gaan Lisa en ik een stukje inlopen. Dit voelt goed. Het is prachtig loopweer. De benen voelen goed, dit moet goed gaan. Bjorn heeft me geïnstrueerd wat ik per kilometer moet lopen. 6x een 4:20 en 15x een 4:15 de kilometer.

Bij de start zie ik Erwin Wamelink, Andre Balke, Dave Posthumus, Peter Kroezen en Martin Hengevelt ook nog. Jerrel Balke loopt later de 7,5 kilometer. Erwin en ik staan wat te ouwehoeren in het startvak. Erwin praat weer honderduit over hoe goed hij wel niet is. Wat fijn voor die jongen dat hij zo zeker van zichzelf is. Hij heeft niet voor de halve getraind en gisteravond heeft hij aardig wat biertjes gehad. Meestal presteert Erwin dan ook optimaal.  Ik wens mijn grote vriend veel succes.

11:00 uur, het startschot klinkt en Bjorn zijn schema ben ik alweer vergeten. Ik loop zoals gewoonlijk weer veel te hard weg en het hele programma is verstoord. Geen enkele kilometer loop ik wat ik moet lopen. De eerste 10 loop ik te hard en bij kilometer 13 voel ik dat mijn benen al vol lopen. Ik moet er nog 8, als dat maar goed gaat. Bjorn zegt vaak, kom op kleine pasjes en doorstampen. Ik merk dat ik geïrriteerd raak, vooral omdat Bjorn weer eens gelijk heeft. Ik ben weer te hard gestart en moet nu al inleveren. Bij kilometer 19 hoor ik Bjorn roepen kom op nog een klein stukje. Kleine pasjes en doorstampen. Ja nu weet ik het wel, je ziet toch dat ik niet meer kan. Ik schreeuw naar Bjorn dat hij moet ophouden. Ik heb er geen zin meer in. 

Ook fietst er in 1 keer iemand van de organisatie voor mij. Die blijft ook maar voor mij fietsen. Wat een onzin denk ik. Ik hoor Bjorn roepen:" kom op je kunt nog onder de 1:30 lopen." Moet je nu doorstampen , (weer dat woord) anders krijg je hetzelfde als Butter bij de Amsterdam marathon. Ik ben nu echt pissig en probeer te versnellen. Mij boos maken werkt als een rode doek bij een stier. Als we de baan van Argo opkomen hoor ik mijn voorfietser zeggen: " jammer ga je niet meer redden." Meneertje heeft even ons gesprek afgeluisterd.  Ik probeer nog te versnellen, maar kom binnen in een prachtige mooie tijd van 1:30:14.

3 Minuten van mijn PR van vorig jaar eraf gelopen. Dik tevreden. Toch baal ik wel een beetje dat ik niet naar Bjorn heb geluisterd. Hij heeft namelijk altijd gelijk als het over indelen van een wedstrijd gaat. Maar ik ben verder een tevreden mens. Mooi pittig parcours en een mooi PR. Ik lig op schema. Nu hopen dat Bjorn het schema ook weer op kan pakken. Dat traint toch fijner. Moet ik nog wel even vermelden dat die Wamelink ook echt een toptijd heeft gelopen. Gefeliciteerd Erwin respect.

Tot de volgende keer, 

Groeten Katja Demkes
Het podium van de halve marathon in Doetinchem: van links naar rechts Eline de Jong, Lisa te Molder en Katja Demkes

5 opmerkingen:

Rinke zei

Potdikke Katja, unmundig knap! Een fijn verslag!

Dave zei

Goed hoor Katja. Als je zo blijft doorstampen... gaat het lukken. Alles op kracht en snelheid!

Gerdie Duenk zei

Dus blijven stampen, gefeliciteerd

Marco (Barlo) zei

Met al dat gestampt buj wal alderjeekes snel !

Wim Rensink zei

Sterk staaltje Katja.