vrijdag 8 januari 2016

Aankondiging van de 5e Kroese Wevers Cross in Winterswijk

Kroese Wevers Cross  2014
De vijfde editie van de KroeseWevers Cross, op zondag 10 januari 2016, zal plaats vinden vanaf de nieuwe atletiekbaan van Archeus aan de Vredenseweg in Winterswijk. De eerste drie edities vonden plaats bij voetbalvereniging Vosseveld. Begin 2015 was de eerste editie vanaf De Hunenbulten. Hemelsbreed liggen beide locaties slechts een paar honderd meter van elkaar af zodat een gedeelte van het parcours in de cross kon blijven.

De twee afstanden voor de senioren zijn niet gewijzigd. Er kan gelopen worden over 5,3 of 10 km. De start is tegelijkertijd om 11.30 uur. De lopers van de twee afstanden komen door Landgoed Gossink van het Geldersch Landschap. De lopers van de 10 km lopen twee ronden en komen dus weer bij de Hunenbulten voor het begin van de tweede ronde. Zij slaan vlak voor de finish weer rechtsaf richting de vliegclub.

Voor de jeugd zijn er ook twee afstanden. Anders dan in 2015 zijn er nu twee starts. De loop over 1,6 km is voor jeugd t/m 11 jaar. De jeugd van 12 t/m 15 jaar loopt 2,5 km. De route voor de oudere jeugd krijgt een wijziging. De Lange Jeugdcross is dit jaar dus ook één ronde.

De organisatie kan beschikken over het nieuwe atletiekcomplex. “Improviseren, zoals de laatste keer, hoeft niet meer”, aldus medeorganisator Berto ten Brinke van Archeus. “De KroeseWevers Cross zal ook dit jaar weer vernieuwen: deelnemers krijgen een chip!”

De organisatie is zeer verguld met het hoofdsponsorschap van KroeseWevers, toonaangevend bureau in de regio op gebied van accountants en belastingadviseurs.

Ook in 2016 mag iedereen deelnemen: atleten die gaan voor een snelle tijd en eremetaal, sporters die de conditie tijdens hun winterstop op peil willen houden of recreanten die voor de gezelligheid meedoen, iedereen is welkom bij de KroeseWevers Cross. 

We vertrekken om 10.30 uur bij AVA'70

Starttijden:
10:30 uur Korte Jeugdcross
10:45 uur Lange Jeugdcross
11:30 uur Korte Cross
11:30 uur Lange Cross

Klik voor meer informatie op onderstaande links


site organisatie
Route Korte- en Lange Cross - 5,3 en 10 kilometer

Geen opmerkingen: