maandag 18 januari 2016

Aankondiging van de Landschap Marathon Deventer en Olst

De start van de marathon vindt plaats bij Huis Nieuw Rande in Diepenveen
Salland is een nieuw hardloopevenement rijker. Op 5 juni wordt voor de eerste keer de Over de IJssel Landschap Marathon verlopen, een recreantenloop van 42 kilometer die verdeeld is over twee lussen. Op 1 januari hebben organisatoren van de marathon, schaatsclub Sportief Oost Nederland uit Deventer en Stichting IJssellandschap, de inschrijving opengesteld.

De Over de IJssel Landschap Marathon is geen wedstrijd; aan tijdsnotatie wordt daarom niet gedaan. Langs de route staan kraampjes met versnaperingen, muziek en theater. Samen met het landschap rond de IJssel, zijn dat de belangrijkste ingrediënten van het hardloopevenement. De marathon kan solo, duo's of in kwartetverband worden afgelegd.

De start van de marathon vindt plaats bij Huis Nieuw Rande in Diepenveen. Halverwege wordt bij de IJssellinie de IJssel per veerpont overgestoken. Hierna loopt de route zuidwaarts richting Deventer, waar de IJssel over de spoorbrug opnieuw wordt overgestoken. De finish is bij Nieuw Rande. Tweetallen leggen de marathon gezamenlijk af, waarbij de een fietst en de ander loopt. Afwisselen mag zo vaak men wil.

Bij de kwartetlopers starten de eerste twee in Diepenveen, zij leggen de eerste 21 kilometer afwisselend lopend en per fiets af. Halverwege - bij Havezate de Haere in Olst, worden zij afgelost door hun teamgenoten, die het eerste deel van de hemelsbreed twee kilometer via een verkorte route hebben afgelegd. Vervolgens fietsen de eerste twee lopers dezelfde korte route terug naar het start/finishpunt in Diepenveen.

Inschrijven kan tot 1 mei via de website: www.overdeijssellandgoedmarathon.nl
De route van de Marathon

Geen opmerkingen: