zaterdag 23 januari 2016

Road to Marathon van Rotterdam 2016 - deel 9

Björn en Katja, voorste rij 3e en 5e van links
Katja en Björn Demkes doen in april 2016 mee aan de Marathon van Rotterdam en trainen op een schema van Greg van Hest. Via dit blog geven ze iedere maand een update van hun ervaringen en vorderingen, vandaag deel 9.

Januari 2016 - 3 januari besloten om de 5 en 10 kilometer te gaan lopen in Zieuwent. Beter bekend als de Nieuwjaarsrun. Het ging voor Bjorn en mij super. Ik had wederom een PR op de 5 kilometer. Tijd 19:13 minuten en 1e dame. 3e dame met een super tijd van 20:01 was Cindy Brusse.  Bjorn een PR OP de 10 kilometer met een supertijd van 34:36 minuten en een 2e plek bij de heren achter superatleet Lars Duistermaat. Na de prijsuitreiking meteen door naar het werk met een heerlijk gelukkig gevoel. Ik voelde me sterk.

Maandagmorgen 4 januari 2016. Ik kon mijn bed niet uitkomen. Zo'n pijn in mijn knieën. Wat was dat nou? De hele dag rondgestrompeld. Met de ziel onder de arm. Dinsdag ging het wat beter. Ik had met Lisa te Molder en Mark te Brake afgesproken om op de baan te gaan trainen. Tijdens het inlopen kon ik niet meekomen. Dus ik ben afgehaakt en teruggelopen naar de baan. Wat een balen. De hele week niet getraind. Bjorn trainde lekker door.  

Greg gemaild. Hij gaf als advies rust en hopen dat ik de 3e week in kon stromen in het trainingsschema. Ik heb deze week 1 x gefietst. Dat ging pijnvrij. Tweede week veel gefietst en crossfit gedaan. Allemaal pijnvrij. Naar de Fysiotherapeut geweest en zij vermoedde ook net als de huisarts en Mark te Brake overbelasting. Vanuit de knieholte loopt een spier naar de kuit die overbelast is. De fysiotherapeut pakte een spier vast in de kuit en ik schreeuwde het uit van de pijn. Ik had toch last van mijn knie en niet van de kuit? Het lichaam zit maar vreemd in elkaar.

Het is nu de 3e week en ik heb vanmorgen 6 kilometer gelopen. Niet pijnvrij, maar het voelde al wat beter dan vorige week, toen kon ik helemaal nog niet hardlopen. Ik heb er een goed gevoel over dat ik toch het marathonschema weer kan oppakken. Kan ik weer fijn met Lisa trainen. Bjorn gaat heel goed en pakt zijn rust en slaapt veel. Dat moet ook met zo'n schema. We gaan rustig verder en houden jullie op de hoogte.

Groeten Katja en Bjorn

2 opmerkingen:

Dirk zei

Sterkte Katja, het lichaam zit inderdaad vreemd in elkaar.

theo stronks zei

Komt goed Katja,nu eerst weer gedoseerd trainen,en langzaam de km,s weer opvoeren.Succes ermee!!