zaterdag 9 januari 2016

Gezelligheid troef bij vrijwilligersavond AVA'70

“Vrijwilligers zijn de kurk waar AVA`70 op drijft!”
Om de enorme inzet van de vele leden te belonen, die zich in 2015 en de jaren daarvoor verdienstelijk hadden gemaakt voor de vereniging, vond er op zaterdag 9 januari jl. een feestavond plaats in het clubhuis. Tientallen vrijwilligers hadden wel zin in een gezellig avondje en hadden zich aangemeld. De kantine liep dan ook al snel vol en de meeting had uiteraard een hoog “ons kent ons-gehalte.”  Natuurlijk gingen de gesprekken over hardlopen, maar zeker ook over tal van andere, veel minder belangrijkere onderwerpen. Het muzikale tweetal, Duo Penotti, kreeg de stemming er al snel in en de temperatuur steeg langzaam maar zeker.

Voorzitter Dave Posthumus roemde in zijn korte speech de inzet van het leger aan vrijwilligers. Daarnaast gaf hij aan, dat AVA`70 hierin best een uitzonderlijke positie inneemt. Andere (atletiek)clubs kampen met een groot tekort aan vrijwilligers en zijn noodgedwongen overgegaan op het betalen voor werkzaamheden door eigen leden. Andere verenigingen kunnen een aantal activiteiten niet meer organiseren, vanwege een gebrek aan vrijwilligers. AVA`70 mag zich gelukkig prijzen met de tientallen vrijwilligers, die zich inzetten voor de club. Een feestje op zijn tijd is dan ook een terechte blijk van waardering! Daarna was het de beurt aan Kylian Klein Hesselink, om als ambassadeur van het EK-Atletiek de kaartverkoop van tickets aan te kondigen. AVA`70 is in het bezit gekomen van 50 entreebewijzen voor zaterdag 9 juli a.s. en er zal een bus vol AVA-janen naar dit evenement gaan.

Het serieuze gedeelte van de avond werd besloten met de uitreiking van de Awards voor de Vrijwilliger van het jaar. Bij de jeugd ging de titel naar Gertjan Bentert, die door de jury werd geroemd om zijn enorme betrokkenheid bij de pupillen en junioren en de voorbeeldfunctie die hij heeft voor de jongste lichting AVA-leden. Bij de volwassenen was het Geert Kip, die met de eer en de trofee aan de haal ging. De multifunctionele inzet van deze sympathieke hardloper leverde hem voldoende stemmen op om door de onafhankelijke jury tot winnaar worden aangewezen.

Het volume van de muziek werd weer wat verder opgeschroefd en naast het nodige sap, konden de aanwezigen ook een hapje eten bij de Turkse buffetkraam. De voortreffelijk smakende pizzarollen en broodjes Dönner werden met dank in ontvangst genomen en naar binnen gewerkt. De sfeer bereikte een hoogtepunt toen wegkapitein van het B-peloton, Peter Baten, een gastoptreden verzorgde en liet horen over een prachtig stemgeluid te beschikken.

Dat er bij AVA`70 heel veel hardloopkwaliteit rondloopt is in de regio intussen wel bekend. Maar dat er ook geweldige danstalenten in de geelblauwe gelederen aanwezig zijn, zal menigeen enorm verbazen. Heupwiegende swingnummers werden afgewisseld met mooie schuifelmuziek en de bewegingen op de dansvloer waren opvallend verrassend en zeker stijlvol. Uiteraard werd alles door de aanwezige huisfotografen vastgelegd, dus zal het feestje mogelijk voor deze of gene nog een klein staartje kunnen krijgen.

Het vrijwilligersfeest dreigde bijna lichtelijk te gaan ontsporen, maar Dave Posthumus toonde zich de verstandige voorzitter, door tijdig de microfoon te grijpen en een ieder enorm te bedanken voor de aanwezigheid. Het laatste woord na een fijn nummertje van niemand minder dan Frans Bauer, was echter voor de spreekstalmeester uit de Heelweg, Dirk Vreman. Vol vuur en vlam rammelde hij minstens een 50-tal grote, kleine en nog kleinere klussen uit de mouw, die door het korps vrijwilligers van AVA`70 in het afgelopen jaar met liefde voor de vereniging zijn verricht. Volledig overmand door emoties liet hij vervolgens zijn tranen de vrije loop, zo dankbaar dat de vrolijke hardloper was, lid te mogen zijn bij die club. Een mooier slot van een bijzonder gezellige feestavond is bijna niet denkbaar…  

Frank Roos  

Geen opmerkingen: