vrijdag 24 juni 2016

Beeklaan, er op of er onder…

Geef je op via deze site, facebook of Rinke, tot woensdagavond 23 juni 21.00 uur en ga de strijd aan op de meedogenloze helling van de Beeklaan!  Het maximum aantal deelnemers is 32 heren en 16 dames, dit komt mooi uit met het knock-out systeem. Vol is vol en deelname is op eigen risico.
Het moment van de waarheid is aangebroken! Sorry, maar ik moet er een cliché tegen aan gooien. Als stukjesschrijver probeer je natuurlijk telkens weer origineel uit de hoek te komen, maar deze situatie kan niet anders omschreven worden. Na een maandenlange woordenstrijd worden nu daadwerkelijk de messen geslepen: wie wordt de King of the Beeklaan.

Een klein stukje achtergrond: deze clichématige columnist staat sinds eind vorig jaar fier bovenaan in het klassement van het Strava-segment “Beeklaan”. In een hang naar aandacht heb ik dit natuurlijk gedeeld met de hardloopvrienden van neef Geert’s weblog. Open en eerlijk heb ik uitgelegd hoe je met een stukje tactiek en gunstige weersomstandigheden in de top van een Strava-klassement kunt komen.

In plaats van respect werd mijn prestatie overladen met hoon. Onderzoekjournalist Erwin Wamelink heeft in zijn column hard uitgehaald. Dit deed pijn, dat zult u begrijpen. Woorden als “sjoemelsoftware” zijn gebruikt; “het is een schandaal voor de hardloopwereld” werd keihard gesteld. Ik heb gereageerd zoals een heer hoort te reageren: ik heb Erwin uitgedaagd in een duel. Man tegen man de Beeklaan op. Erop of eronder!

We hebben besloten er een sportieve strijd van te maken. En strijd zonder software of andere hulpmiddelen, puur, bloed, zweet en tranen. En…iedereen mag mee doen! Elke Strava-held, bijvoorbeeld Björn Demkes, Danny B, Sam ter Haar, Gerdy 71…kom er bij! Laten we onze krachten meten op de meedogenloze Beeklaan.

We hebben het volgende plan bedacht:

Zaterdag 25 juni verzamelen we ons tussen 20.15 en 20.30 uur aan de Haartsestraat 10, het oude Postkantoor. In de monumentale hal van dit sympathieke architectenbureau wordt dan om 20.35 uur de loting verricht door de huidige Queen of the Beeklaan Gerdy Hoornenborg. De namen van alle deelnemers worden in een pot gedaan en onpartijdig en objectief wordt er geloot wie er tegen wie in de eerste ronde gaat strijden op de Beeklaan. Na een kleine voorbeschouwing rennen we gezamenlijk richting de Beeklaan. Onderaan deze “Mount Everest van Aalten” maken we ons op voor de eerste tweestrijd. Boven aan de bult worden de mannen van de jongens gescheiden, de dames van de meisjes! Als de strijders weer terug zijn aan de voet van de berg gaan we opnieuw loten onder de winnaars, en een nieuwe strijd zal losbarsten! We sluiten af met een nu al heroïsche strijd tussen de 2 sterkste lopers.

Uiteraard zoeken we ook een Queen of the Beeklaan. Ook de dames zullen vrouw tegen vrouw de berghelling moeten bedwingen. We hopen op een hoop vrouwelijke strijders! De winnaar mag een jaar lang de eretitel “King of Queen of the Beeklaan” dragen, een geuzennaam die alleen door de aller sterkste gedragen mag worden! Na het huldigen van de sterkste strijder lopen we uit, weer richting de Haartsestraat 10. In een walm van vers zweet brengen we toast uit op de King en de Queen. Na een ontroerende speech van de Queen en de King sluiten we af en zal het nog lang onrustig blijven in de Aaltense heuvels.

De organisatie: 

Geert Wevers: hoofd deelnemersveld
Erwin Wamelink: chef PR en Communicatie
Gerdy Hoornenborg: gastvrouw en hoofd loting
Gerrit Dijkslag: hoofd verkeersleiding
Rinke ter Haar: gastheer en chef wedstrijdleiding, aftredend King maar kandidaat voor een nieuwe periode
Dick Lubbers: fotograaf

De volgende kanjers doen natuurlijk mee: Maximaal 32 heren en 16 dames en vol is vol! Mochten er meer personen mee willen doen dan kom je op een reservelijst terecht. De inschrijving is gesloten!

Heren: 1.Rinke ter Haar, de huidige King, 2.Dave Posthumus, 3.Erwin Wamelink, 4.Sam ter Haar, 5.Geert Wevers, 6.Tim te Brake, 7.Hans Jentink, 8.Roy Mengerink, 9.Teun Houwers, 10.Marco van Rijs, 11.Jerrel Balke, 12.Björn Demkes, 13.Denis Woeltjes, 14.Tom Mengers, 15.Ruben Boekelder, 16.Kylian Klein Hesselink, 17.Job Ligterink, 18. Andre Balke, 19.Rudi Meinen, 20.Tim Mengerink, 21.Robin Wubbels, 22.Patrick Ikink, 23.Victor Duurland, 24.Willem Heusinkveld, 25.Arno Derksen, 26.Gert Eeltink, 27.Maikel Toebes, 28.Bram Wevers

Dames: 1.Gerdy Hoornenborg, de huidige Queen, 2.Chantal Posthumus, 3.Ingrid van Zolingen, 4.Katja Demkes, 5.Inez Balke, 6.Romy van Rijs, 7.Vera Saalmink, 8.Linde Klein Nibbelink, 9.Anne Mengers, 10.Evelien Hillen, 11.Paula Verwaaijen, 12.Marit Testerink, 13.Lisa te Molder

14 opmerkingen:

Unknown zei

Haha. Jullie zullen het wel begrijpen dat ik er weer niet bij kan zijn. Er staat weer een weekendje weg op het programma. Helaas. Kan ik het volgen via een livestream??

Unknown zei

Helaas, Henrie en ik zijn dan bezig met een echte bergchallenge in Italie....

Tim te Brake zei

Gelukkig optijd! Ik ben erbij!

Cindy zei

S middags het NK triathlon voor masters te Zeewolde, maar daarna kom ik zeker kijken!

Dirk Vreman zei

Ik haal de berg schoenen uit het vet tot dan!!

Groeten Dirk

Dave zei

Ja ik doe mee!.

Dave

Dick Lubbers zei

Zullen we dan maar eens kijken of de camera ook heuvelaf kan fotograferen? :-)

Rinke zei

Dit beloofd wat moois te worden mensen! Roy Mengerink en Teun Houwers hebben zich ook al opgegeven!

Unknown zei

Helaas, wegens een kuit blessure kan ik niet mee doen.

Unknown zei

Bij afwezigheid van Danny B zal ik een poging doen, testje zojuist viel me niets tegen :) is er nog plek?

Unknown zei

Ik doe mee

Unknown zei

Yes, ik doe mee!

Kylian

Job Ligterink zei

Haha leuk bedacht!
Ik doe ook mee

André Balke zei

Ik doe mee.