donderdag 16 juni 2016

“ Eben die Woche durchsägen”

Ook achter de bar had het duo van dienst, de heren Jansen Eupe en van Polen een fust aangeslagen, maar zij deden vooral aan zelfbediening
DUITS BIER SCHUIMT OOK….

Zomaar een donderdagtraining bij AVA`70.

De reguliere trainingen worden keurig afgewerkt, maar op de 1 of andere wijze is het toch wat onrustig. Na de duurlopen en baantrainingen wordt er door het gros van de atleten niet of nauwelijks gerekt en gestrekt. Ook in de kleedkamers is het anders, dan anders. Waar het normaliter een groot kabaal is en er de nodige gesprekken worden gevoerd over politieke vraagstukken en andere vreselijk belangrijke zaken is de sfeer nu opmerkelijk. De bezwete lijven krijgen snel een douchebeurt en zelfs het afdrogen wordt afgeraffeld. Menigeen gunt zich nog geen tijd om een shirt aan te trekken. Snel een lading deo op en wegwezen. De reden wordt pas duidelijk, wanneer het kantinegedeelte van het sfeervolle clubhuis wordt betreden. Op de tafel staat, geheel tegen alle principes in, een fust bier en gastvrouw Ingrid van Zolingen, die werkelijk van alle markten thuis is, laat het bier volop stromen. Ook achter de bar had het duo van dienst, de heren Jansen Eupe en van Polen een fust aangeslagen, maar zij deden vooral aan zelfbediening. Om het allemaal nog een beetje gezelliger te maken was Crocky nog als sponsor aangetrokken en kon de zoutvoorraad aangevuld worden. En of dit nog niet genoeg was, verscheen er ook een grote schaal met 20+ kaas, leverworst van de boer, komkommer en tomaatjes ten tonele.

Maar wat was nu de aanleiding van dit feestelijke avondje? Enkele weken geleden nam een peloton lopers van AVA`70 deel aan de Schutzenlauf bij onze Deutsche Freunde in Ellewick. Behalve prachtige resultaten, bekers en certificaten bleek dat AVA`70 nog een prijs in de wacht had gesleept, namelijk de Vereinspreis. De hele club op het podium, waar het Brabantse volkslied werd gespeeld en er een aantal fusten bier in ontvangst werden genomen. De gunfactor was groot, want er werden maar liefst 6 vaatjes van 5 liter ingeladen. Besloten werd om niet al te lang te wachten met consumeren, dus moest dit op 16 juni jl. gebeuren. Duitsland voetbalde tegen Polen en dat was natuurlijk een prachtig affiche om een gezellige avond te plannen. Zo geschiedde… Een zeer select en gemêleerd gezelschap ging in de aanval en het duurde niet lang of de sfeer steeg al prettig. Het bleek dat AVA`70 beschikt over een geweldige collectie bierglazen, want er waren niet twee dezelfde exemplaren bij.

Opvallend was het hoge trainersgehalte onder de aanwezigen. Theo S. is er altijd als er wat te vieren valt en vertelde emotioneel over zijn spectaculaire score bij de Grachtenloop. Een tijd onder de 24 minuten leek niet haalbaar voor de 60`er, maar puur, maar dan ook echt puur op karakter scoorde hij de 23,50 minuten. Dat hij daarbij twee keer knalhard voor de grond lazerde, maakte de prestatie nog knapper. Het bloed gutste daarbij wel uit een stuk of 4 opengereten wonden. Wat een karakter, zo liet hij omstanders weten. Ook trainert Van Rijs uut Brevoort slurpte rustig mee van het Duitse gerstenat, evenals het duo Baten en Baten. Dinxperlo was vertegenwoordigd door Maarten Angenent, die met de auto was gekomen, maar het nog even in het midden hield, hoe hij weer thuis zou komen. De sympathieke en goedlachse A-loper sloeg glas na glas achterover en wekte daarbij de indruk, dat hij zijn doel om de 5 kilometer onder de 20 minuten te lopen, voorlopig maar even in de ijskast heeft gezet. Daar was ook wel plaats voor, want het volgende fust werd er net uitgehaald. Het feestgedruis werd nog verder verhoogd toen Lianne Meinen een calorierijke, maar wel overheerlijke schaal choco-repen op tafel deponeerde.
Iedere aanwezige kon zijn verhaal doen en naar het meeste werd ook wel geluisterd. In no-time werden de 6 fusten geleegd. Logisch natuurlijk, want er wordt bij de geelhemden tegenwoordig overal een wedstrijd van gemaakt. Terwijl de Duitsers en Polen er op het EK (g)een potje van maakten, ging het facilitaire duo aan de poets. Ingrid kon het gepruts maar moeilijk aanzien en gaf spontaan nog een spoedcursus “mopwringen.” Hoe mooi kun je een gezellige avond besluiten… Heerlijk, Helder, Ellewick! Volgend jaar komen we onze Meisterschaft sicher verteidigen!  
Klik op de link voor enkele foto's
Frank Roos
Heerlijk, Helder, Ellewick
En of dit nog niet genoeg was, verscheen er ook een grote schaal met 20+ kaas, leverworst van de boer, komkommer en tomaatjes ten tonele

1 opmerking:

Anoniem zei

"voorlopig maar even in de ijskast heeft gezet. Daar was ook wel plaats voor, want het volgende fust werd er net uitgehaald."

Hahahaha geweldige proza!

Geert bedankt voor de slaapplaats.

Groeten, Maarten.