donderdag 9 juni 2016

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 135

Houd deze website in de gaten en zorg dat je erbij bent op 25 juni en wie weet ben jij straks wel de eerste ‘King of the Beeklaan’ 
It Giet Oan!

It Giet Oan! De rayonhoofden van de Beeklaan hebben hun fait gegeven voor dé race van 2016. Eindelijk komt er een antwoord op die prangende vraag: wie wordt de allereerste King of the Beeklaan?

Het is 26 mei. Het herenuitje van Ava’70 is in volle gang wanneer Rinke ter Haar en Erwin Wamelink elkaar treffen. Maandenlang zijn ze de confrontatie uit de weg gegaan, maar nu is weglopen onmogelijk. Het gesprek verloopt allerminst soepel. Vier biertjes verder is er van die ongemakkelijkheid niks meer te merken. Ava-voorzitter Dave Posthumus en blogger Geert Wevers hebben zich ook in het gesprek gemengd en voeren de druk nog een beetje op. Al geruime tijd wordt er gespeculeerd over de ‘King of the Beeklaan-challange, maar verder dan hooghartige praatjes kwam het nooit. Plots slaat Dave met zijn voorzittershamer op de gammele statafel. “Nu moeten jullie een datum prikken”, roept de preses heel kordaat. Druk bladerend door de agenda komen Rinke en Erwin tot de conclusie dat het zaterdag 25 juni moet worden. De handen worden geschud en een nieuwe, nu al legendarische wedstrijd, is geboren. Rinke wordt benoemd tot wedstrijdleider, Erwin is de eerste baancommissaris, Geert Wevers is verantwoordelijk voor het deelnemersveld en Gerrit Dijkslag is en passant toegevoegd als chef-verkeersregelaar.

Plots komt er een forse geruchtenstroom op gang. Is er een kink in de kabel? Trekt Rinke op het laatste moment toch de stekker uit het evenement? Zijn de haantjes het alsnog niet eens geworden over het wedstrijdreglement? Er ligt een behoorlijke bom onder de wedstrijd en de reddende engel, Gerdy Hoornenborg, weet deze explosief nog maar net op tijd onschadelijk te maken. “Ik praat nog wel even met Rinke of anders bel ik Christel. ” De koude lucht is als sneeuw voor de zon verdwenen.

Het wedstrijdreglement is simpel. Alle namen van de deelnemers gaan in de grabbelton. Via loting wordt bepaald wie het tegen elkaar opnemen. Geen horloges, elektronische tijdwaarneming of andere fratsen, gewoon lopen alsof je leven ervan afhangt. De winnaars gaan naar de volgende ronde en strijden verder om de titel ‘King of the Beeklaan 2016’. Queens kunnen  ook deelnemen aan dit hardloopfestijn. Houd deze website in de gaten en zorg dat je erbij bent op 25 juni en wie weet ben jij straks wel de eerste ‘King of the Beeklaan’

1 opmerking:

Dave zei

Count me in.
Bekend terrein (in my backyard).

Dave