dinsdag 28 juni 2016

Verslag van de GUV Zomeravondloop in Aalten - deel 2

De 11-koppige selectie nam na de wedstrijd de loungebanken in het clubhuis volledig in beslag en liet vervolgens een kratje Radler aanrukken
Dinsdag vond de GUV Zomeravondloop plaats bij AVA`70 en de organisatie had een nieuwe prijs in het leven geroepen. De snelste buitenlandse deelnemer en deelneemster bij de 5- en 10-kilometer, wachtte een bijzondere huldiging, zo werd duidelijk gemaakt. Dit idee was ontstaan toen een peloton AVA-janen bij de Schützenfestlauf in Ellewick, net over de grens bij Eibergen, aan de haal ging met de Vereinspreis, bestaande uit 6 fusten met 5 liter bier elk.

De 4 winnaars bij de GUV Zomeravondloop kwamen toevallig allemaal uit….. Ellewick. Achtereenvolgend werden Theresa, Klaus, Moni und Jens door Dave Posthumus naar voren geroepen en werden in huis-, tuin- en keukendeutsch toegesproken. Het ging daarbij over Käseplänkchen, trockener Metwurst, Wilhelmina Pfeffermüntz, klaxonieren in Bocholt, Dröpfchen, die Mannschaft und mehr geschwatz. Kortom, de AVA`70-voorzitter was weer eens ouderwets in bloedvorm en haalde zijn schoolduits weer eens even uit de kast. 

Het publiek vond het allemaal prachtig en dat gold zeker ook voor onze Lauffreunde aus Ellewick. Ze voelen zich intussen al behoorlijk thuis bij de Aaltense club. Dat bleek dinsdag bij de GUV Zomeravondloop dan ook wel. De 11-koppige selectie nam na de wedstrijd de loungebanken in het clubhuis volledig in beslag en liet vervolgens een kratje Radler aanrukken. Er is over en weer een mooie vriendschappelijke band ontstaan en er is veel waardering voor de wijze waarop zowel AVA`70 als ook ASV Ellewick zich presenteren!

Frank Roos

Geen opmerkingen: