zaterdag 3 november 2018

Aalten 1e Boekeldercross - 5 km - 21.38 min - 6e plaats M50

Nog voor de familie Roos, bij de finish waren de rollen omgedraaid
Op vier zaterdagen in november organiseert AVA`70 de jaarlijkse Boekeldercrosscompetitie. Gedurende deze dagen komen honderden atleten en atletes uit Aalten en verre omgeving in actie komen tijdens deze traditionele reeks hardloopwedstrijden in het Aaltense buitengebied. Net als in de voorgaande jaren vindt ook dit jaar de start en finish plaats bij het Romienendal in Dale. De organisatie heeft hier een prachtige ronde uitgezet en de ongedwongen sfeer en grote publieke belangstelling vormen de succesvolle ingrediënten van dit evenement, waar menigeen reikhalzend naar uitkijkt. 

Vandaag stond de 1e aflevering op het programma en om 13.00 uur gaan de jongste talenten tot en met 9 jaar van start voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Het is een afwisselend parcours in de achtertuin van het Romienendal. Na een vlak begin, volgt er al snel een pittig stuk over het maisland, daarna een zandpad, een strook langs de sloot, terwijl er voor de finish nog wat kleine hindernissen zullen moeten worden genomen. Het publiek kan de lopers en loopsters goed volgen en begroeten de dappere strijders met applaus. Hierna is het de beurt voor de kids tot en met 15 jaar, die dezelfde ronde afleggen, maar dan 2 maal en voor sommigen is dit een flinke kluif. 

Daarna maken de senioren hun opwachting en zij moeten een parcours met een lengte van 5 kilometer afleggen. Vanaf de start gaan de atleten en atletes in een lint in de richting van de Aladnaweg en dan begint de wedstrijd pas echt. Langs sloten, over heuvels, via zandpaden en een klein stukje asfalt gaat het in de richting van de mogelijke scherprechter: de Robert Gesinkbult. Ook daarna blijft het parcours erg selectief tot aan de finish in de Romienendal-arena. De deelnemers kunnen kiezen om het rondje 1, 2 of 3 keer af te leggen. De wedstrijd over 10 en 15 kilometer start om 13.45 uur, terwijl de deelnemers op de 5 kilometer om 14.15 uur van start gaat. 

Samen met onze zoon Tom start ik op de 5 kilometer en in de voorgaande jaren kon ik nog wel eens aardig bij hem in de buurt blijven. Dit jaar laat hij mij al snel de hakken zien en loopt hij mij er uit in een tijd (20.19 minuten) die in de richting van de anderhalve minuut gaat. De jaren beginnen te tellen maar het is altijd nog mooi om deel te kunnen nemen aan zo’n fantastisch evenement. Misschien kan ik in de komende edities mijn tijd nog met enkele seconden verbeteren.
Tom en Dennis Woeltjes

Geen opmerkingen: