woensdag 28 november 2018

Waar moet je op letten met hardloopschoenen kopen?

De prijzen van hardloopschoenen in hardloopspeciaalzaken verschillen tussen de 120 en 200 euro. Een schoen van de duurste categorie is niet altijd beter.
Wat zijn goede hardloopschoenen en waar moet je op letten bij het aanschaffen van nieuwe hardloopschoenen? We hebben zeven handige tips voor jullie op een rijtje gezet.

1. Het bouwjaar van de hardloopschoenen. Hardloopschoenen in de aanbieding lijken leuk, maar laat je niet verleiden! In hardloopschoenen zit demping en dat droogt in de loop van de jaren uit. Koop daarom nooit hardloopschoenen die ouder zijn dan twee jaar oud, want de kans is groot dat de demping al uitgedroogd is. In de label van de schoen kun je de fabricagedatum zien.

2. Koop je hardloopschoenen bij een hardloopspeciaalzaak. De eerste keer dat je hardloopschoenen moet goed gebeuren. Koop geen goedkope hardloopschoenen op internet, maar ga naar een echte speciaalzaak bij jou in de buurt. door middel van een loopanalyse weet jij welke hardloopschoen geschikt voor jou is.

3. Kijk niet naar de kleur. Hardloopschoenen zijn niet altijd mooi,  maar deal daar wel mee. Koop nooit hardloopschoenen omdat je ze mooi vindt, maar omdat ze lekker zitten. De kleur is echt van ondergeschikt belang!

4. Koop hardloopschoenen altijd aan het einde van de dag. Aan het einde van de dag zijn je voeten meer uitgezet. Je voeten zetten uit tijdens het hardlopen. Het is om die reden belangrijk om hardloopschoenen met ruimte voorin te kopen. Houd minimaal een halve duim aan!

5. Draag functionele hardloopsokken. Het dragen van functionele hardloopsokken is heel belangrijk om prettig te kunnen hardlopen. Goede harldoopsokken bevatten minder katoen en meer polyester. Probeer hardloopschoenen daarom ook altijd met hardloopsokken.

6. Wees op tijd met het vernieuwen van je hardloopschoenen. Hardloopschoenen zijn na 1000 kilometer toe aan vervanging. Nu zien wij jou denken: ”Wow, 1000 kilometer!” Het klinkt veel, maar als je drie keer in de week 10 kilometer loopt, dan ben je al binnen 10 maanden toe aan nieuwe hardloopschoenen. Ook hardloopschoenen die al twee jaar ongebruikt in de kast staan zijn toe aan vervanging.

7. Dure hardloopschoenen hoeven niet altijd beter te zijn. De prijzen van hardloopschoenen in hardloopspeciaalzaken verschillen tussen de 120 en 200 euro. Een schoen van de duurste categorie is niet altijd beter. Laat je niet verleiden om met extreem dure schoenen de deur uit te gaan. Hardloopschoenen van 150 euro zijn ook prima. Let wel op: hardloopschoenen onder de 120 euro zijn over het algemeen wel aanzienlijk minder van kwaliteit. (bron)

Geen opmerkingen: