dinsdag 13 november 2018

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 204

Luuk te Brake, sinds enkele maanden assistent trainer bij Ava’70
“Ik leef helemaal in het nu, morgen is niet belangrijk”

“Beste lopers van de A-groep. Ik verzoek jullie om vanavond met reflecterende kleding en verlichting de weg op te gaan. We zijn immers verkeersdeelnemers en ongelukken zou ik ernstig betreuren. Daarnaast krijgen wij van mede-weggebruikers klachten over onze slechte zichtbaarheid.” Deze dringende boodschap gooide Luuk te Brake afgelopen woensdag op WhatsApp.

Te Brake die bekend staat als luidruchtig, tegendraads en ondeugend, is sinds enkele maanden assistent trainer bij Ava’70. Deze nieuwe functie brengt enkele verantwoordelijkheden met zich mee en Luuk neemt zijn taak erg serieus. De 25-jarige Te Brake haalde tot voorkort bij een ieder het bloed onder de nagels vandaan en gedraagt zich nu als Majoor Bosshardt. “Een mens wordt ouder en wijzer, ik ben ook geen 24 meer.”

“Op 15 maart van dit jaar had ik een droom, nou het was eigenlijk meer een visioen. Ik lag in een diepe put en mijn leven hing aan een zijden draadje. Tot er plots uit de duisternis een grote hand verscheen, ik werd door deze hand uit de put getild. Dit was een levensveranderende en erg emotionele ervaring, ik denk dat ik het licht heb gezien. De laatste tijd heb ik mij veel verdiept in de zin van het leven, personen als Demond Tutu en de Dalai Lama zijn hierin voor mij erg belangrijk. Ik wil graag iets terugdoen voor de wereld, die prachtige wereld die mij al zoveel moois heeft gegeven.” Luuk voegt zich bij het trainersgilde van Ava’70 en hij maakt als oefenmeester een stormachtige ontwikkeling door. “ik heb besloten om mijn eigen carrière op een lager pitje te zetten. Het overbrengen van mijn kennis en ervaring geeft veel voldoening. Ik ben een rijker mens, niet financieel maar wel van binnen.”

Luuk denkt nog niet na over zijn toekomst. “Ik leef helemaal in het nu. Morgen is niet belangrijk.” Ondanks dat Luuks kijk op het leven 180 graden is gedraaid, blijft hij dromen. “Over een paar jaar wil ik net zo’n goede trainer zijn als pappie en opa.”

Geen opmerkingen: