zondag 4 december 2011

16e Montferland Run in 's-Heerenberg 7,5 km - 30,20 min - 23e Plaats

Samen met onder andere Bram van Aalten (rechts)
Bist du neu verheiratet? Ik ben onze hardloopvrienden uit Vreden nog maar net tegengekomen of deze vraag wordt me al lachend gesteld? Het blijkt dat de toevoeging "Ahave" in de uitslagen van de Boekelder Cross in Aalten voor de nodige verwarring heeft gezorgd maar ik kan het misverstand gelukkig snel uit de wereld helpen.

Als ik op de zaterdag voor de wedstrijd mijn hardloopspullen inpak is het ontzettend slecht weer. Het waait en regent bijna voortdurend en dat beloofd niet veel goeds voor de dag van morgen. Vaak sta je bij deze grotere wedstrijden ook al wat eerder in het startvak te kou-kleumen en dat is iets waar ik een gruwelijke hekel aan heb. Gelukkig heb ik me nog niet ingeschreven dus ik kan op het laatste moment nog besluiten wat ik ga doen.

Vier keer heb ik bij de Montferland Run meegedaan aan de 15 kilometer en in 2009 heb ik de 7,5 kilometer gelopen. De tijd die ik toen op de klokken heb gezet (29.52 minuten) is mijn richtpunt voor vandaag maar het zit er dit keer niet in. In het begin, na de start met de lichte beklimming, heb ik net als van de week met de training al zware benen en gedurende de wedstrijd wordt dit wel wat beter maar het houdt niet over. Net na de helft van de wedstrijd staat Jan te Brake senior langs het parcours en roept me trots in het voorbij gaan toe dat zijn kleinzoon Mark op een derde positie ligt en het blijkt dat hij deze positie vast heeft weten te houden, een knappe prestatie.

We gaan de bocht bij restaurant het Tolhuis door en nu volgt het gedeelte waar ik het altijd het moeilijkste heb met de Montferland Run, maar dit keer haal ik zelfs meer lopers in dan dat ik zelf wordt voorbij gegaan. Dat geeft toch weer wat moed en in de laatste kilometer, waarin alleen maar gedaald wordt, kan ik nog weer wat tijd goed maken. In de straten van 's-Heerenberg is het een drukte van belang en is het heerlijk om de finish weer te zien. De tijd is toch maar een half minuutje langzamer dan dat ik gehoopt had, dus dat valt eigenlijk nog wel mee en een 24e plaats met meer dan 600 deelnemers is mooi!

Uitslagen:

Na mijn eigen wedstrijd nog even wat foto's maken van de start van de 15 kilometer (foto Uli Benke)

4 opmerkingen:

Mark te Brake. zei

De loper in het midden is Ruben Jongkind geloof ik, dit is de trainer van Bram Som.

uli b zei

....ja, ja, diese vredener ;-)) ...was die schon wieder denken

Gerrit zei

Heb je toch mooi Studio Sport gehaald Geert!

Maar hoe kom je nu aan zware benen? Op de training gaat het rustig aan en ook de wedstrijden hoeven in deze tijd van het jaar niet voluit? Dit is de tijd van het jaar van omvang, niet van snelheid.

Gaat bij mij helaas even niet op, want ik mag een dag of 10 niet hardlopen. Operatie ging gisteren vlotjes en was gelukkig aan het einde van de middag weer thuis.
Tot het weekeinde mag ik niet praten, dus geen idee hoe mijn stem nu klinkt. Maandag weer voor controle naar het ziekenhuis, daarna hopelijk weer aan het werk en het normale leven weer oppakken. Was ik net weer 5 weken bij AVA aan het trainen.......

Geert zei

Ja Studio Sport pakken ze me niet meer af. Als het niet met prestaties kan dan moet het maar zo!

De operatie heb je er mooi opzitten Gerrit en het is te hopen dat alles goed is gegaan. Beterschap en maar gauw weer de ouwe Gerrit worden!