donderdag 15 december 2011

Hanzeloop Warnsveld gaat samen met de Zutphen Cityrun

De laatste keer dat ik heb meegedaan aan de Hanzeloop is in het jaar 2009 geweest
Het zal even wennen worden volgend jaar september. Geen hardlopers meer die staan te rekken en strekken, geen knallend startschot bij de Dreiumme en geen rennende atleten meer door het dorp. De populaire Hanzeloop vertrekt na 42 jaar naar Zutphen, waar hij wordt gecombineerd met de Zutphen Cityrun. Dit betekent het einde van een traditie.

Met een halve marathon, tien- en vijf-kilometerloop en een jeugdloop van 2,5 kilometer trok dit door Hanzesport georganiseerde loopevenement door de jaren heen een grote aantallen lopers.

De laatste tijd zat de loop met circa 500 deelnemers weer aardig in de lift. Samenvoeging met de Cityrun is volgens Jan Rood, leider van het Team Wegwedstrijden van de vereniging, de enige oplossing. Het programma voor de vele vrijwilligers die bij de organisatie zijn betrokken blijkt namelijk een te zware belasting. Naast Hanzeloop en City Run worden ook nog de Achtkastelenloop en de Grote Veldloop georganiseerd.

In overleg met alle betrokkenen is ervoor gekozen de Hanzeloop samen te voegen met de City Run die voor 3 juni 2012 als City Hanzeloop Zutphen op het programma staat (
bron)

4 opmerkingen:

Geert zei

Toch jammer dat een wedstrijd na 42jaar ineens niet meer gehouden wordt!

Gerrit zei

Kunnen er eindelijk meer AVA leden mee naar Kleve!

Heb de Hanzeloop slechts één keer gelopen en de 10km was toen 11km, zal deze wedstrijd dus niet erg missen, maar was wel een bekende naam op de wedstrijdkalender.
3 juni is voor de Gerard Tebroke Memorial geen leuke datum.

Geert zei

Volgens mij is de Gerard Tebroke Memorial op zaterdag 2 juni Gerrit en waarom zou 3 juni geen leuke datum zijn?

Gerrit zei

Dat klopt Geert, maar ik denk niet dat atleten die op 3 juni in Zutphen meelopen op 2 juni naar Aalten komen. Anders ook niet natuurlijk.