donderdag 8 december 2011

Tweede Roparun komt in 2012 door Apeldoorn

Voor het eerst is er ook een start in Hamburg(D)

De Roparun krijgt dit jaar voor het eerst een tweede startplaats. Naast Parijs wordt er ook vertrokken vanuit Hamburg. Deze tweede route doet onder meer Apeldoorn aan.
Het gaat om een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. De Roparun start op 26 mei. Het is de bedoeling dat de teams van beide routes op 28 mei gezamelijk aankomen in Rotterdam. De Roparunners steken vanuit Hamburg de grens over bij het Groningse Bourtange en lopen vervolgens in zuidelijke richting. Via plaatsen als Ter Apel, Emmer-Compascuum, Emmen en Coevorden gaan ze naar Almelo. Daarna loopt de route via Apeldoorn richting Rotterdam. Details zijn er nog niet bekend.

De Roparun is twintig jaar geleden ontstaan. Een Roparunteam bestaat uit acht lopers die gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan anderhalve marathon. Daarnaast bestaat een team fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding als chauffeurs en verzorgers. De loop is uitgegroeid tot een ware happening
(bron).
Klik voor meer informatie op onderstaande link

Geen opmerkingen: