zondag 4 december 2011

Foto's van de 16e Montferland Run in 's-Heerenberg - deel 1

De kopgroep met de winnaar nr. 10 Philip Langat, let op de loshangende veter (foto Eric Beatse)
Philip Langat is zondagmiddag de winnaar geworden van de Montferland Run. De Keniaan troefde niet alleen het hele deelnemersveld af maar hij vestigde ook een nieuw parcoursrecord op de 15 kilometerloop in en rond 's-Heerenberg.
Met een tijd van 42 minuten en 34 seconden verbeterde hij het plaatselijke record dat op naam stond van de Ethiopiër Haile Gebrselassie met twee seconden.

Langat, die eerder dit jaar op de Singelloop in Utrecht al indruk maakte, was vooraf al erg gebrand om het record te verbeteren. Hailu Mekonnen (Ethiopië) werd tweede in 42.55, John Mwangangi (Kenia) werd derde in 43.13.

Bij de vrouwen won de Ethiopische Abebech Afework de Montferland Run in 49.17, met een ruime voorsprong op de wereldkampioen marathon Edna Kiplagat (Kenia) en Hilda Kibet uit Nederland
(bron).
Klik op de link voor de foto's van Marco van Rijs

1 opmerking:

Geert zei

Prachtig parcoursrecord en mooie prestaties voor onze AVA'70 leden. Zeker twee Aaltense atleten op het podium wat ik gezien heb.