vrijdag 30 december 2011

Uitslagen en foto's van de 31e Oudejaarscross in Vorden

Mirande en Gerrit-Jan Jansen
Na de loop van 2008 heeft het bestuur van de stichting Oudejaars Crossloop Vorden besloten de opbrengst van de Oudejaars Crossloop te doneren aan een sport gerelateerd goed doel dat plaatselijk of regionaal gebonden is.

De crossloop wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren, zij dekken mede de kosten die gemaakt moeten worden voor de organisatie van de Oudejaars Crossloop en zorgen voor de continuïteit van de mooiste crossloop van de Achterhoek. Wij zijn onze sponsoren hiervoor zeer erkentelijk.

De afgelopen jaren hebben wij mede dankzij hun een bedrag kunnen doneren aan de Stichting Spieren voor Spieren. De donaties waren:

  • Donatie 2009 : 2370 Euro
    Donatie 2010 : 1300 Euro (loop afgelast)
De Stichting Oudejaars Crossloop heeft besloten om vanaf 2011 de opbrengst van de inschrijvingen van de deelnemers aan de crossloop te doneren aan de Stichting Kanjers voor Kanjers. De Stichting Kanjers voor Kanjers steunt lokale projecten in de Achterhoek ten behoeve van het welzijn van het kind, bij voorkeur door middel van sport en spel. De Stichting geeft donaties aan kleinschalige, regionale projecten, die het welzijn van minder bedeelde, zieke en/of gehandicapte kinderen ondersteunen. Kinderen die niet in staat zijn sport en spel op een goede manier te beleven krijgen via de stichting Kanjers voor Kanjers de kans om (weer) te kunnen spelen en sporten.
Onder het motto ‘Kanjers voor Kanjers' ondersteunen de deelnemers van de Oudejaars Crossloop de stichting Kanjers voor Kanjers zodat minder bedeelde, zieke en/of gehandicapte kinderen de kans krijgen om (weer) te kunnen spelen en sporten.

Daarnaast kan elke loper bij voorinschrijven en tijdens het inschrijven op de dag zelf 2 euro (of meer) doneren voor het goede doel. Dit is uiteraard voor iedereen vrijblijvend.


Het startschot van de Cross werd gegeven middels het ontsteken van een carbid bus. Het was een mooie zware crossloop door een prachtig bosgebied met veel blubber, afgewisseld door venijnige klimmetjes, aldus Gerrit en Gerrit-Jan. Er was een recordaantal van 450 deelnemers.
Uitslagen AVA'70/Aaltense lopers:
5 kilometer: Gerrit-Jan Jansen 21,37 min, Maarten Heersink 23,20 min, Ton Roks 24,07 min, Mirande Jansen 28,56 min.

10 kilometer: Gerrit Heersink 42,28 min, Sien Meinen 60,34 min.

Klik op de link voor alle uitslagen en hier voor de foto's van Gerrit-Jan Jansen

foto's Rob Schmidz

foto's Johan Saalmink

site organisatie
Gerrit Heersink

2 opmerkingen:

Gerrit Heersink zei

Een echte blubbertocht maar erg mooi. Maar goed dat we gebruik konden maken van de douches van de VV Vorden, zo zwart waren we.

Gerrit zei

Dan zeg je er voor de wedstrijd al erg vermoeid uit Gerrit, of kwam je net onder de douche vandaan? :)

Mooi sportief einde van 2011!