zaterdag 2 november 2013

Aalten 1e Boekelder Cross 5 km - 20.12 min - 1e plaats M45

De start van de Boekelder Cross 2013 is een feit
Om 12.45 uur ben ik pas thuis van een ritje naar Schiphol en ik moet dus snel beslissen of ik nog mee ga doen aan de eerste Boekelder Cross van het jaar 2013. Eigenlijk hoef ik hier ook niet zo lang over na te denken want ik vind het een te mooie en gezellige wedstrijd om te laten schieten. Nadat ik me omgekleed heb stap ik op de fiets om naar de Ringkamp te gaan, anders loop ik deze drie kilometer altijd maar daar heb ik dus nu geen tijd meer voor. Iets na de klok van enen kom ik hier aan en schrijf me snel voor de hele competitie in. Ik probeer dan ook minimaal drie keer mee te lopen om voor het klassement in aanmerking te komen.

Het is erg druk en dit is mede te danken aan de loopclinic deelnemers van AVA'70. Johan Assink, Gerben Duenk, Marco van Rijs, Geert Kip en Dave Posthumus hebben toch weer erg veel atleten zo enthousiast gekregen dat ze vandaag hun eerste wedstrijd lopen. Ook wil ik hier de atleten van trainer Henk Mengers niet onvermeld laten, die met loopgroep de Zandloper ook met 26 atleten aan de start staat.

Van warmlopen komt niet veel terecht en na de jeugdlopen en het huldigen van het 500e AVA'70 lid, mag de 5 en 15 kilometer van start. Het parcours is iets aangepast doordat het gedeelte over het maisland er noodgedwongen is uitgehaald maar ik vind dit parcours zelfs een vooruitgang ten opzichte van eerdere edities. Onder de wedstrijd merk ik dat de kilometer bordjes wat later staan aangegeven dat voorgaande jaren dus moet er in de Ringkamp nog een extra lus bij in zitten. En dat blijkt ook zo te zijn en de laatste kilometer is dan ook iets zwaarder dan voorgaande jaren.

Na afloop van mijn wedstrijd is het mooi om te zien hoe veel atleten zich vol trots naar de finish begeven. Sommige van hen lopen net een week of tien, wat op zich al een knappe prestatie is om dan aan een wedstrijd mee te doen. Na de finish ben ik blij dat ik toch maar ben gegaan en zoals Erwin Wamelink het zo mooi in zijn column zei: De echte crosser verlaat, ongeacht zijn prestatie, tevreden en met zijn kop omhoog het strijdtoneel om een week later weer met frisse moed van start te gaan. En zo is het maar net, tot volgende week!
Weer terug in de Ringkamp (foto's Wilma Elburg)

Geen opmerkingen: