zondag 3 november 2013

Foto's en uitslagen van de 36e Bosloop in Malden

Maarten van Alphen

JESPER VAN DER WIELEN (5 KM) EN GUUS JANSSEN (10 KM) WINNEN MET OVERMACHT


Jesper van der Wielen verpulvert parkoersrecord op 5 km


De 36ste editie van de regioklassieker werd traditiegetrouw onder fantastische omstandigheden gelopen, beetje wind, zonnetje en een graad of 11 Celsius.
Zonder de andere fraaie prestaties tekort te willen doen, waren de prestaties van Jesper van der Wielen en Guus Janssen, om in het jargon van de organiserende wielerclub te spreken, toch wel van de buitencategorie in de Bosloop Malden.
Jesper van der Wielen zijn seizoen is afgestemd op het EK cross in Belgrado. Jesper wilde zich testen, en besloot na een ‘rustige’ start er vol voor te gaan. Rustig was relatief, want binnen een kilometer lag Jesper al meer dan 50m los. Jesper liep uiteindelijk door naar 14.34 min op de 5 km. Een knappe prestatie op het parkoers dat deels over de Nijmeegse stuwwal loopt.
Guus Janssen, nog steeds de recordhouder in Malden met 29.59 in 2003, ging in 33:40 ook afgetekend naar de winst. De oplettende atletiekvolger had waarschijnlijk al gezien dat Guus zich vorige week al testte in de Veldloop in Afferden (Lb), 39:37 op de 11 km (en winst), maar vandaag ging alweer een stuk sneller. Guus geniet van het lopen, en kijkt van week tot week hoe zijn programma er uitziet, hoewel we niet vreemd moeten opkijken als we hem binnenkort op landelijk niveau in de kortere crossen zien: talent verloochent zich niet.

Klik op de links voor de foto's van Eric Beatse, de Kiekjesdief


allerlei

5 kilometer


10 en 15 kilometer

uitslagen

site organisatie
Corne van Helteren
Podium dames 10 kilometer
Podium heren 10 kilometer

2 opmerkingen:

Helterselassie zei

Hoi Geert

nice pics! De podia die je hebt weergegeven zijn beiden van de 10 km en niet van de 5 km.

groet Corné

Geert zei

Dank je Corne, ik heb het veranderd.