zaterdag 16 november 2013

Aalten 3e Boekelder Cross 5 km - 19.35 min - 2e plaats M45

Ina, zelfs te snel voor de fotograaf
Voor mijn gevoel ging het vorige week met een tijd van net onder de twintig minuten al aardig snel en had ik niet het idee dat ik daar nog weer 24 seconden vanaf zou kunnen snoepen. Ik ben dan ook bewust wat harder gestart dan de eerste twee edities en zou dan wel zien tot hoelang ik het vol zou kunnen houden. De eerste kilometer ging dan ook een handvol seconden sneller en kwam ik in een mooi groepje te lopen.

Onderaan het eerste bultje bij de spoorbaan in het Loohuisbos, ging net voor me Roel Schreurs onderuit en zo te merken had hij in eerste instantie wat last van zijn val. Toch liep hij daarna, samen met het groepje, langzaam bij me weg en kwam ik toch wat alleen te lopen. Het tempo kon ik aardig volhouden en er stond wat minder wind dan in de eerste weken. Toch stond ik er van te kijken dat de klok net de 19,35 minuten aantikte toen ik de finishlijn passeerde.

Na drie edities van de Loohuiscross sta ik op een tweede plek bij de mannen ouder dan 45 jaar en dat zal waarschijnlijk ook wel zo blijven. De Duitser Friedhelm Betting van DJK Lowick staat onaantastbaar op de eerste plaats. De enige voorwaarde om deze te behouden is dat hij de laatste wedstrijd nog wel moet lopen, terwijl het van mij al zeker is dat ik in het eindklassement kom te staan.

Mijn vrouw Ina liep, na een succesvolle clinic van AVA'70, haar allereerste wedstrijd ooit. Ze deed dat in een mooie tijd van net onder het halve uur (29,57 minuten). Klasse gedaan! Volgende week is de vierde en laatste Boekeldercross van het jaar 2013, de deelname aan de wedstrijden was groter dan ooit tevoren.

2 opmerkingen:

jelle zei

Goed gedaan ina
Je staat ook mooi op de foto
Ga zo door ina

Marco zei

Idd Ina, je staat er mooi op! je prestatie is natuurlijk ook prachtig.