zaterdag 2 november 2013

Verslag van de 1e Boekeldercross in Aalten

Knappe tweede plaats voor Dennis Woeltjes op de 15 kilometer
Rudi Ruesink sterkste op vijftien kilometer in Boekeldercross

door Benno Stevering

AALTEN – De eerste editie van de Boekeldercrosscompetitie over vier wedstrijden werd een prooi op de vijftien kilometer voor Rudi Ruesink uit De Heurne. De survivalveteraan zegevierde in 1.00.24 uur. Op drie minuten achterstand was het Dennis Woeltjes van AVA’70 die als tweede over de meet kwam net voor veteraan Wim Brinkman uit Aalten. Ingrid van Zolingen uit Aalten, lid van de organiserende vereniging pakte overtuigend de winst bij de vrouwen in 1.17.33 uur door Alja Buseman van Argo op een halve minuut achterstand te zetten. Van Zolingen richt haar vizier op de Zevenheuvelenloop en de Montferlandrun, eveneens een vijftien kilometer. 

De zege op de tien kilometer ging naar de jonge atleet Mark te Brake van AVA’70. Hij klokte een tijd van 36.31 minuten en verwees clubgenoot Bjorn Demkes uit Lievelde naar de tweede plaats. De achttienjarige Te Brake hierover: ‘’Onlangs wist ik nog als A-junior de eerste wedstrijd van de Bos en Vallei crosscompetitie in Veenendaal op naam te schrijven. Als voorbereiding op het NK cross op 24 november in Tilburg zijn dit mooie wedstrijden. Ik ben blij dat ik ook hier mocht winnen en hoop straks te mogen pieken in Tilburg.’’ De recruut van meervoudig Nationaal Kampioene Grete Koens was zichtbaar opgelucht na een enigszins matig baan- en wegseizoen. Demkes wist Martijn Groot Wassink uit Aalten van zich af te houden. Een ruime winst was er voor Katja Demkes van AVA’70 op de tien kilometer met een tijd van 44.59 minuten. Gerdy Hoornenborg van AVA’70 werd tweede in 47.46 minuten. Michel Elshof uit Kilder toonde zich de beste veteraan op de tien kilometer met een tijd van 39.40 minuten. 

Cindy Brusse uit Gendringen, lid van Ropes & Running loopt graag mee in de Boekeldercross. Dat ze in vorm was uitte zich in een fraaie zege op de vijf kilometer met een tijd van 21.40 minuten. Renee Houwers uit Lichtenvoorde wist met 22.23 minuten haar winst niet in gevaar te brengen. Net als in de vorige afleveringen toonden zich de Duitsers heer en meester op de vijf kilometer. Stefan Ritte uit Rhede won in 16.39 minuten. Dirk-Jan Demkes van de Liemers hield de achterstand beperkt met een tweede klassering in 17.17 minuten voor de nummer drie Erik Hopfner uit Rhede die 18.10 minuten noteerde. In 20.12 minuten was Geert Wevers uit Aalten de beste veteraan op deze afstand. 

Maar liefst 406 deelnemers kwamen er aan de start van de eerste editie van de Boekeldercrosscompetitie in Aalten. Liefhebbers kunnen de komende drie zaterdagen nog in deze competitie terecht. AVA’70 heeft het parcours van de Boekeldercross een klein beetje aangepast. Zo is het zogenaamde maisland uit het parcours gehaald. De deelnemers waren na afloop zeer tevreden over het nieuwe parcours. Vlak voor haar vertrek naar de marathon van New York kwam penningmeester Evelien Hillen nog met een geweldige mededeling dat ze het 500-ste lid van AVA’70 ingeschreven had en dat is uiteraard een prachtige mijlpaal voor de atletiekvereniging.

Geen opmerkingen: