zaterdag 23 november 2013

Aalten 4e Boekelder Cross 5 km - 19.51 min - 2e plaats M45

Samen met Tim, even later ging hij er me van door
Als je het beste tot het laatste kunt bewaren en je bent nog jong, dan kun je wel eens een regionale topper in wording zijn. Aan deze voorwaarde voldoet Tim te Brake. Kon ik hem in de eerste drie edities nog voor blijven, nu liep hij na anderhalve kilometer langzaam bij me weg. Ik had vandaag niet de kracht om te volgen en misschien had dat wel te maken met het feit dat ik de dag ervoor nog een rustige duurloop van bijna 17 kilometer in het Brabantse land had gemaakt. Maar excuses wil ik hier niet maken, Tim was vandaag sterker dan ik en snelde naar een nieuw persoonlijk record van 19,41 minuten. Zelf kwam ik tien seconden later over de streep.

Waar de oudste van het stel zich, na het plaatsen van mijn artikel over de broers te Brake, niet meer in de Ringkamp liet zien, vocht ik nog enkele leuke duels met zijn jongere broer uit. We bleven beide keren bij elkaar in de buurt lopen en wonnen beide nog één keer. Daar zal het dan ook wel bij blijven, want als we een jaar verder zijn en de volgende Boekelder cross gelopen wordt, zal hij ongetwijfeld nog een halve minuut sneller over deze afstand zijn en bij mij gaat het eerder de andere kant op. Toch vind ik het jammer dat Luuk er beide keren niet was. Op de trainingen werd al gesuggereerd dat hij misschien de spanning en de druk niet aan kon, hij zelf houdt het er op dat hij op het laatste moment door zijn werkgever gevraagd werd om te werken. Ik geloof hem op zijn blauwe ogen.

Na de wedstrijd heb ik nog even kennis gemaakt met Friedhelm Betting, de Duitser die de 45+ klasse overtuigend won. De atleet van DJK Lowick was drie wedstrijden de snelste in onze klasse en hij vertelde dat hij altijd graag in Aalten komt crossen. Ik denk dat we hem ook nog wel vaker in de november maanden op de Haart kunnen tegenkomen. 

Alle vier zaterdagen zitten er al weer op en het was weer een geweldig succes. Ruim 1500 atleten, ongeveer een derde meer dan het voorgaande jaar. Wat ik van de lopers mee kreeg is iedereen erg tevreden over het nieuwe parcours en ik denk dat daar dan ook weinig meer aan veranderd moet worden. Organisatie en alle vrijwilligers enorm bedankt! Komende zondag pakken we de heuveltjes van het Montferland, al zal het op de korte afstand zijn.

Geen opmerkingen: