zaterdag 4 oktober 2014

Arnhemmer rent 100 kilometer over Veluwe tegen paard

Tabe de Boer en Ilian Trichopoulis
ARNHEM - Ultra-marathonrenner Tabe de Boer heeft amazone Ilian Trichopoulos en haar paard Chivas uitgedaagd voor een race van 100 kilometer over de Veluwe. De weddenschap werd geboren aan de bar van het Arnhemse café Nescio.
Tabe de Boer, in het dagelijks leven stafofficier bij de Koninklijke Landmacht, heeft als hobby hardlopen over lange afstanden. De Boer deed bijvoorbeeld Limburgs Zwaarste over 90 kilometer, liep 100 kilometer in het Amsterdamse bos (de selftrancendence) en rende op grote hoogte 80 kilometer lang over de Mont Blanc.
Ilian Trichopoulos, eigenaresse van Nescio, is fanatiek paardrijdster. Met haar paard rijdt ze namens het enduranceteam Arnhemse Meisjes langeafstandswedstrijden, waarbij ze op haar Chivas 40 tot 80 kilometer aflegt. Chivas krijgt om 25 kilometer verplicht een half uur rust plus onderzoek door een dierenarts.
Zaterdag 4 oktober, Werelddierendag, start hun race om 7.00 uur bij café Nescio aan de Wiltstraat. Tussen 16.00 en 18.00 uur worden ze terug verwacht. De 2 Arnhemmers hopen op een stampvolle kroeg met sponsors en weddenschappen aan de bierpomp. De opbrengst gaat namelijk naar een goed doel: de Golog Support Foundation, dat er voor zorgt dat arme nomadenkinderen in Tibet naar school kunnen gaan.

2 opmerkingen:

jo zei

Ik heb deze bericht op onze laufseiten geplaatst.

jonas

Geert zei

Prima Jo.

Omdat Ilian Trichopoulos zaterdagmiddag moest opgeven is de strijd tussen een man en een paard al halverwege geëindigd. Paard Chivas wilde niet drinken. Doorgaan zou niet verantwoord zijn.