maandag 13 oktober 2014

Nieuwe opzet 42e Midwinter Marathon in Apeldoorn

Marathonafstand in Apeldoorn vervalt
Het bestuur van de Stichting Marathon Apeldoorn heeft besloten om het wedstrijdprogramma en de afstanden van de Midwinter Marathon ingrijpend te wijzigen. Op zondag 2 februari jl. deed een recordaantal van meer dan 12.000 deelnemers mee aan één van de vijf afstanden. Het was mede door het zonnige voorjaarsweer een prachtig evenement. Maar uit eigen waarnemingen en uit opmerkingen van deelnemers blijkt dat in de huidige opzet de lopers op de verschillende afstanden niet die ruimte en aandacht krijgen die ze verdienen. Er is een aantal knelpunten op het parcours en bij start/finish die opgelost moet worden. Daarnaast vindt het bestuur het jammer dat in de huidige opzet een grote groep lopers niet kan inschrijven op de Acht van Apeldoorn en de Mini-Marathon. Op deze populaire afstanden gelden deelnemerslimieten.
Het doel van de wijzigingen is om de sterkst groeiende afstanden Acht van Apeldoorn, Mini-Marathon, Asselronde en Kidsrun meer ruimte en aandacht te geven. Door aanpassingen van het parcours kunnen er ook meer lopers meedoen. In de nieuwe opzet is er helaas geen ruimte meer voor de marathonafstand. Jaarlijks deden gemiddeld 500 lopers mee aan deze afstand.
Het bestuur vindt deze wijzigingen echter noodzakelijk om het internationale hardloopevenement dat alom gewaardeerd wordt ook de komende jaren minimaal op hetzelfde niveau te kunnen blijven organiseren. Het evenement blijft de in de atletiekwereld de bekende naam Midwinter Marathon hanteren en gaat op zondag 1 februari 2015 de nieuwe opzet hanteren. Centraal Beheer Achmea heeft aangegeven ook voor de volgende editie graag hoofdsponsor te willen zijn van het evenement.
Belangrijkste wijzigingen op een rij:
· Kidsrun blijft bestaan. Meer deelnemers mogelijk.
· Acht van Apeldoorn: meer deelnemers mogelijk en nieuwe route met bredere wegen.
· Mini-Marathon (18,5 km) wordt 10 Engelse Mijlen (16.094m) lang en gaat grotendeels over dezelfde route.
· Asselronde (27,5) wordt 25 km lang en gaat grotendeels over dezelfde route.
· Marathonafstand komt te vervallen.
·
Start en finish wordt op Loolaan verschoven richting de Bosweg zodat op Loolaan meer ruimte is voor het starten en finishen. 

Update 14 oktober 2014: DE INSCHRIJVING IS GEOPEND!

Nog 109 dagen en het startschot klinkt voor de 42e editie. Wij zouden het fijn vinden jullie te mogen begroeten op de koninklijke Loolaan. Enkele belangrijke punten:
- geen na-inschrijving op dag zelf
- inschrijven kan tot uiterlijk 5 januari 23.59 uur
- de inschrijving kan eerder sluiten als het gelimiteerde aantal deelnemers (per afstand verschillend) is bereikt
- voor de komende editie hanteert de organisatie de volgende maximumaantallen:
6.000 deelnemers op de Acht van Apeldoorn (8km)
5.000 deelnemers op de Hollander Techniek Mini-Marathon (10 Engelse mijlen)
3.000 deelnemers op de Centraal Beheer Achmea Asselronde (25km)
1.000 deelnemers op de Stentor Kidsrun (1km)

1 opmerking:

Henrie zei

Iets een marathon noem wat geen marathon is??? Hetzelfde als een trail op asfalt lopen :(. Slecht idee