zondag 12 oktober 2014

Uitslagen en verslag van de 2e Herfstloop in Wehl

Remi Rondeel, Bob te Lindert en Rens Houwer
Remi Rondeel pakt winst in tweede editie Wim Lebbink herfstloopcompetitie

Door Benno Stevering

WEHL – De winst op de tien kilometer loop in Wehl ging zondagochtend naar Remi Rondeel van Argo uit Zelhem met een tijd van 33.49 minuten. De 24-jarige survivalspecialist kreeg in zijn race naar de eindzege bijval van Bob te Lindert uit Heelweg. Rondeel over zijn winst: ‘’Bob Te Lindert had de avond ervoor hard getraind met de Nationale selectie op Papendal en had last van zijn benen. Vorige week was het Bob die de tien kilometer won. Ik merkte dat Bob afzakte en dat ik gewoon zonder verzuring kon doorlopen. In het RUC survival circuit heb ik nu twee wedstrijden gelopen. Twee keer behaalde ik daar de zesde plaats. Ook bij het NK. Vorig jaar heb ik mijn sleutelbeen gebroken. Daar heb ik nu geen last meer van. Volgende week gaan we met de trainingsgroep van Stefan Scanu naar Bad Rothenfeld op trainingsstage. De halve marathon van Doetinchem is mijn volgende doel. ‘’ Fred Keurntjes uit Zevenaar was in goede vorm en wist dichtbij de kopgroep te blijven. De 53-jarige klokte een fraaie tijd van 35.37 minuten. En dan te bedenken dat hij al jaren op dit niveau actief is. Veteraan Michel Elshof uit Kilder liep met 37.21 minuten een prima wedstrijd. Hij leverde voorin strijd met Clemens Krus uit Kilder en Marco Rutgers uit Doetinchem. Rutgers finishte als vierde bij de veertig plussers en zal volgende week de marathon van Amsterdam lopen. 

Snelste dame werd de 22-jarige Famke Molenberg uit Dieren, lid van AV Gelre in 46.11 minuten. ‘’Ik had geen directe tegenstand bij de vrouwen. Het waren allemaal mannen die om me heen liepen. In de eerste ronde ging het te snel voor mijn gevoel. Daarentegen verliep de tweede ronde superlang. Binnenkort ga ik een half jaar naar Lissabon in Portugal. Daar zal ik de halve marathon lopen. Het is hier in Wehl een prachtig rondje en leuk voor het publiek als we halverwege nog eens doorkomen. ‘’ Beste Wehlse dame werd Liane Hartjes met een tijd van 48.47 minuten. 

Luuk Nusselder van Argo uit Hummelo zegevierde op de vijf kilometer met een tijd van 16.58 minuten. ‘’Ik heb mijn persoonlijk record kunnen verbeteren. Ruim vier kilometer heb ik samen met Guido Engelen opgelopen. In de slotfase wist ik te ontsnappen en de winst te pakken. Langzaam maar zeker gaan we ons opmaken richting crossseizoen.’’ In de achtervolging was het Guido Engelen uit Zevenaar die tweede werd met een tijd van 17.07 minuten. De derde plek ging naar Rens Houwer uit Doetinchem, lid van Argo met een tijd van 17.24 minuten. Snelste veertig plusser was triatleet Erwin Heister uit Terborg met een tijd van 18.43 minuten, gevolgd door Stefan Scanu van Argo. Rapste vijftig plusser werd Peter Wissing uit Megchelen met een tijd van 19.25 minuten. De constant goed lopende Jos Haagen uit Wehl liep dit keer de snelste tijd bij de zestig plussers in 19.29 minuten. Bij de vrouwen klokte Naomi van Hierden uit Doetinchem een tijd van 19.57 minuten. Ook Auke Rensen uit Didam liep rap bij de 35 plussers. In totaal kwamen er 217 lopers aan de start van de tweede editie.

uitslagen

site organisatie

Geen opmerkingen: