zaterdag 14 maart 2015

Aalten 1e Track&Field Cross 5 km - 19.48 min - 13e plaats

Het startschot van de 1e Track&Field Cross is gevallen
Een winnende tijd van 15.08 minuten op de 5 kilometer, 264 gefinishte deelnemers en een geweldige sfeer die thuishoort bij een wedstrijd van Ava’70. De eerste Track & Field Cross is verleden tijd.

Op 23 december worden in het Duitse Oberwesel de plannen gesmeed voor deze wedstrijd. Het moet een wedstrijd met een eigen karakter worden. De plannen zijn er, maar er moet nog wel het één en ander gebeuren, 14 maart staat zo voor de deur. Al heel snel zijn de vrienden van Fiat Winkelhorst en Spar Jos Luiten bereid om hun steentje bij te dragen. Clubgenoot Björn Weier maakt het trio ‘hoofdsponsors’ compleet. De prijzen die zij beschikbaar stellen zijn niet alleen van top kwaliteit, maar ook nog eens ontzettend origineel.

Met ‘Spraakwatervalletje’ Vreman achter de microfoon, heeft de cross goud in handen. Parcoursdirecteur Johan Assink, het ‘Dreamteam’ van Marco van Rijs  de ‘Superladies’ van Ingrid van Zolingen en de verkeersinspecteurs van Dirk te Maat zeggen hun medewerking toe. Eigenlijk kon het niet meer misgaan.

De Track & Field Cross is één groot feest. ‘Verfrissende’ muziek gonst er over het terrein. Onder de boog staan de atleten te stuiteren van de adrenaline wanneer het ‘letterlijke’ aftellen is begonnen.

De wedstrijd

Gert-Jan Wassink is in voorbereiding op de Rotterdam Marathon. Deze goedlachse Varssevelder test in Aalten de benen en gunt de Track & Field Cross een fenomenaal parcoursrecord. Hij dendert op de LEX Laufexperte Björn Weier 5 km Run naar 15.08 minuten. Nederlands juniorenkampioen op de 3000m indoor, Bob te Lindert, wordt op gepaste afstand tweede. Eva Bruil en Wendy Mullink vechten op dezelfde afstand voor de overwinning bij de dames. Het supertalent van Ava’70 – Eva -  trekt aan het langste eind. Nog geen halve minuut na beide dames kom ik in een tijd van 19,48 minuten over de finish. Ik verbaas me er enigszins over dat ik nog steeds onder de 20 minuten grens kan blijven en ben dan ook erg tevreden met mijn tijd. Hopelijk komt er volgend jaar een vervolg op deze mooie, goed georganiseerde wedstrijd.
Mooi duel met clubgenoot Björn Weier
Warm lopen vanuit huis naar de Ringkamp

Geen opmerkingen: