zondag 15 maart 2015

Verslag van de 27e RunVision loop in Winterswijk

Gerben Schreurs (757) en Lars Duistermaat
Trilogie Archeus in 27e Run Vision loop/Tom Baak winnaar op langste afstand

Wind heeft vrij spel en hindert lopers op jacht naar snellere tijd

Door Benno Stevering

WINTERSWIJK – De 27e Run Vision loop is een vaste loopwedstrijd in maart op de atletiekkalender. In verband met de verhuizing naar de nieuwe locatie aan de Vredenseweg, heeft de organisatie commissie van de Run Visionloop besloten de Engelse mijlen te verlaten en de loopafstanden vanaf nu alleen nog in meters uit te drukken. Het vernieuwde parcours ging wederom door het prachtige buitengebied van Winterswijk. Start en finish bevinden zich vanaf dit jaar op de nieuwe atletiekbaan.  Op elke afstand kwamen de roots van de winnaar uit Winterswijk. Zo gooiden de leden van Archeus hoge ogen op het  podium. Zo was het Tom Baak uit Winterswijk van de organiserende vereniging die de dienst uitmaakte op de vijftien kilometer run. Hij noteerde een winnende tijd van 59.10 minuten. ‘’De eerste ronde ging lekker. Mijn tussentijd van 38.30 op de tien kilometer was goed. Ik moest even uitkijken hoe het uitpakte met mijn achillespees waaraan ik drie weken geblesseerd was. Maar klachten bleven uit. Ik wist constant te lopen en kon mijn krachten goed verdelen ook op het vals plat omhoog na de camping.  Om nu weer toe te werken naar een halve marathon zou nog te belastend voor de pees zijn.’’  Bram Vrieze uit Winterswijk kwam als tweede over de meet.  In 1.16.57 uur won Sylvia Wassink uit Winterswijk bij de vrouwen.

Topduathleet Gerben Schreurs kwam, zag en overwon op de tien kilometer. Schreurs die zelf lange tijd aan het parcours op de Schaapsweg had gewoond , noteerde 35.40 minuten. ‘’Lars Duistermaat en ik gingen gelijktijdig van start. Na de start liepen we kop over kop en kwamen we pal tegen de wind te lopen. Een beoogde snelle 33 minuten zat er niet meer in. Ik wilde niet pieken vandaag, maar wel goed lopen. Lars had tien dagen niet gelopen vanwege liespijn en mistte wedstrijdritme. Hij moest na vier kilometer terrein prijsgeven. Wel gaf Lars aan die vanaf januari veel gefietst had,  in Winterswijk pijnvrij gelopen te hebben.’’  Schreurs richt zich op een duathlon in Hilversum, waarna al vroeg in het seizoen in april Het NK en EK lange duathlon wacht in Horst. Lars Duistermaat uit Winterswijk, zelf trainer van Archeus pakte de tweede plek op de tien kilometer achter winnaar Schreurs. ‘’De aftrap is gegeven op onze nieuwe atletiekbaan waar we erg blij mee zijn. Als de organisatie er achter blijft staan, dan is het zeker mogelijk van deze Run Visionloop een mooie wedstrijd te maken!’’.  Thomas Konings van Archeus werd derde en was een tevreden man met zijn eindtijd van 37.40 minuten. Nicol Hofman uit Groenlo mistte haar vorm vanwege een liesblessure. Anders had ze gekozen voor de vijftien kilometer. Toch won Hofman in 44.18 minuten. ‘’In de eerste kilometer ondervonden we flink hinder van de wind. Na het keerpunt kwam ik enigszins uit mijn ritme. De echte tegenstand bleef uit. Mijn volgende run wordt denk ik de Mijlenloop van Haaksbergen.’’ 

De vijf kilometer werd een zege voor Vincent te Brake uit Winterswijk, lid van Archeus met een tijd van 17.50 minuten. Te Brake wist koploper Joost Somspen van ASV Eibergen te achterhalen, waarna uiteindelijk het verschil op de finish vijftien tellen in het voordeel van te Brake viel.  Vincent probeert zijn ritme op de vijf kilometer terug te vinden en kiest voor 800 en 1500 meter lopen op de baan komende lente. Chantal Oortgiese uit Winterswijk realiseerde de rapste tijd bij de vrouwen op de vijf kilometer in 20.46 minuten. ‘’Vanaf kop kon ik de wedstrijd controleren. Ik ben tevreden ondanks dat de wind op het parcours vrij spel had.’’  In totaal kwamen er ongeveer 250 deelnemers aan de start in Winterswijk. Alle drie de afstanden waren gecertificeerd door de KNAU.  

Geen opmerkingen: