zondag 29 maart 2015

Verslag van de 35e halve marathon van Berlijn (D)

Enkele  deelnemers van AVA'70, staand van links naar rechts Gerben van Polen, Mirjam Hoefman, Gerwin Jansen Eupe en Heidie Scholten. Op de hurken Dick Lubbers en Veronique Schulingkamp
Euforie bij het Ava-legioen in Berlijn

Na een succesvolle eerste editie in 2014, werd al direct na de finish besloten dat dit een blijvertje zou worden op het programma, de halve marathon van Berlijn! En zo geschiede dat een enthousiast 6-tal bevriende AVA-lopers en AVA-fans op vrijdag 27 maart richting Berlijn vertrok, met de tas vol hardloopkleren en een extra koffer oranje-artikelen voor de 3 actieve fans, die uiteraard wilden opvallen tussen de andere 20.000 fans langs de kant, om het zo voor de AVA-lopers duidelijk te maken waar hun flesje koud zou staan. De enthousiaste verhalen van 2014 hadden er ook toe geleid dat niet alleen dit 6-tal de wereldreis naar Berlijn ging maken, maar ook een aantal enthousiaste lopers uit de C-groep. Zij vertrokken met z'n zessen een dagje later richting de grote stad. Uit deze groep waren 2 dames helaas genoodzaakt de trip af te zeggen, door blessureleed en de griep.

De trainingen werden trouw gevolgd, de Berlijn-B-groep lopers volgden het schema van Venlo en de lopers uit Johan's renstal gingen aan de gang met het schema van de gelijknamige hardlooplegende. Ook Gerben Duenk, die voor zijn trainersexamen een opdracht te vervullen had, deed nog een duit in het zakje met een aanvulling op het schema voor een aantal lopers die Berlijn hadden verkozen om een keer te vlammen. Na de nodige trainingskilometers en wedstrijden was het dan zover, zondag 29 maart. Op de telefoon tig ongelezen berichten van loopmaatjes en trainers met lieve woorden en succeswensen. De weergoden waren ons goedgezind, bij een temperatuur van rond de 10 graden, bleef het tussen 8.30u en 15.00u droog, ideale omstandigheden voor de 30.000 lopers die om 10.15u vertrokken voor 'hun' halve marathon waaronder 905 Nederlanders en 9 Avajanen.

Ondanks de gezondheidsperikelen die een aantal lopers parten speelde de laatste dagen, gingen alle Avajanen op weg. Helaas moest de aanvoerder van team Boekelder bij 5km uitstappen, maar zijn de andere 8 Avajanen allemaal gefinished. Menig PR is weer gesneuveld en kon er 's avond in beide teams lustig op los worden geproost. Terwijl Team C-plus-minus nog geniet van een extra dagje sightseeing in the big city, zit team Boekelder nog nagenietend van een fantastisch weekend in de trein. Er is weer genoeg om over te praten tijdens de komende lange duurlopen.....op naar ons volgende doel. Köln wir sind dabei!

Een speciaal bedankje richting onze trainers, jullie zijn geweldig!

Sandra Wassink

Geen opmerkingen: