zondag 22 maart 2015

Venlo 10e Venllop 21,1 km - 1:35:41 uur - 58e plaats M50

Net voor vertrek naar Venlo
Dat AVA’70 een bijzondere vereniging is hoef ik niemand meer uit te leggen. Op zaterdag gaan er 46 pupilletjes en begeleiders met de bus naar Papendal voor de Dag van de Atletiek en 24 uur later stappen 49 AVA-janen in de bus voor de Venloop. De ‘Venlopers’ hebben hier maanden naar toegewerkt  en staan strak van de zenuwen. De Venloop staat bekend om zijn gezelligheid. Overal aan de rand van het parcours staat het publiek rijen dik op elkaar.

De laatste halve marathon die ik heb gelopen was vorig jaar juni in Zwolle. Mijn tijd was daar 1:44:44 uur en het doel voor vandaag is om die tijd te verbeteren en mocht het erg goed gaan dan hoop ik net boven de anderhalf uur uit te komen. Na een vrij snelle start krijg ik het na een kilometer of vijf (21,16 min) al moeilijker, dat ziet er dus niet goed uit. Mijn clubgenoten Wim Brinkman, Björn Weier en Lisa te Molder gaan me hier voorbij, evenals de pacers van de 1:30 uur. Het tempo ligt te hoog voor mij en ik besluit om niet met hen mee te gaan.

Na 10 kilometer (43.13 min) en de 15 kilometer (1:06:20) kan ik eindelijk met de kilometers aan het aftellen gaan, dan maar proberen om onder de 1:35 uur te blijven. Net voor het 20 kilometerpunt (1:30:35) gaat ook Wim Rensink me nog voorbij en hoewel hij heel langzaam bij me weg loopt gaat me dit nog te hard af. Als we de gezellige en overvolle binnenstad van Venlo weer binnen lopen, staat er een bord van nog 750 meter. Ik wist niet dat enkele honderden meters zo lang kunnen duren maar in een tijd van 1:35:41 uur kom ik eindelijk over de finish. Nadat ik mijn spullen opgehaald heb, staat de bus al klaar die me naar de douchegelegenheid in stadion De Koel brengt. Het liep vandaag niet lekker maar met mijn tijd ben ik gelukkig toch nog erg tevreden, al moet dit ook nog een keer verbeterd kunnen worden.

Op de terugweg tipt Björn Weier de buschauffeur – Frank te Grotenhuis – om via Duitsland te rijden. Het gezelschap is nog geen vijftig meter de grens over en de bus staat al vast in de ‘Stau’. Bedankt voor de tip Björn! Als de chauffeur ook nog een verkeersbord over het hoofd ziet, wordt het helemaal bar en boos. Zonder pardon haalt de Duitse politie de bus van de weg. Een boete van 25 euro als gevolg. Als Ingrid van Zolingen even met de pet rondgaat, is het bedrag zo bij elkaar. Naar verluidt is er zoveel opgehaald dat Te Grotenhuis direct bij thuiskomst een tweeweekse vakantie naar de Seychellen heeft geboekt.

Op een enkele uitzondering na, is iedereen tevreden over zijn of haar prestatie. Dit was onmogelijk zonder de steun van de AVA-supporters. Onder meer Jelle Hubers heeft zich de longen uit zijn lijf geschreeuwd en getoeterd. In de bus blies hij, op het moment dat iedereen aan het indommelen was, keihard op een oranje toeter. Ook Julie van Zolingen en Joppe Roos stonden langs het parcours. Één of andere sadist had het tweetal een vijftien kilo wegend spandoek in de handen gedrukt. De arme blagen konden drie dagen hun veters niet strikken van de spierpijn.

Na dit geweldige initiatief van, vooral, Mariska van den Berg, wordt er alweer gesproken over een volgende reis. Wordt het de Stevensloop in Nijmegen? De marathon van Utrecht? Of toch weer de Venloop? Het maakt volgens mij geen moer uit naar welke wedstrijd je gaat, met zo’n geweldige groep is het altijd één groot feest!
Voor de start van de halve marathon
De halve marathon
In stadion De Koel
Het resultaat

Geen opmerkingen: