zondag 1 maart 2015

Sfeer Elfstedentocht heerst bij 28e Vordense Achtkastelenloop

De start van de Vordense Achtkastelenloop
VORDEN - Terwijl een trein de Mispelkampdijk om iets over twaalf uur passeert, pakt een vrijwilliger van de Zutphense Atletiekvereniging Hanzesport snel zijn tweewieler om in sneltreinvaart naar de verder gelegen sporthal 't Jebbink te fietsen. 

Het startsein van de Vordense Achtkastelenloop kan na aankomst van de fietser gegeven worden. De spoorbomen zullen immers het eerste half uur niet meer dicht gaan. Een record aantal van 1.181 hardlopers gaat zondag op weg. De loop vormt voor talloze deelnemers de laatste ultieme test voor de marathon van Rotterdam. Er heerst tijdens deze Achtkastelenloop bijna een Elfstedenkoortssfeertje. 
Tussen alle honderden bontgekleurde hardlopers ook lopers in een wit T-shirt met daarop de tekst 'Ik kom in actie voor de Hersenstichting'. Veelal Zutphenaren en Warnsvelders die al sponsorend meelopen op initiatief van Zutphenaar Coen Boxtart. Ze hebben zich collectief ingeschreven voor de loop, doneren minimaal elk 25 euro en krijgen daarvoor een hardloopshirt met speciale opdruk om aandacht te vragen voor de Hersenstichting (bron).

Geen opmerkingen: