zondag 22 maart 2015

Gert-Jan Wassink loopt persoonlijk record in Venloop

Gert-Jan Wassink
Venloop goede generale voor Rotterdam marathon op 12 april
Zondag 22 maart liep ik de 10e editie van de Venloop. Het sterke deelnemersveld, de duizenden mensen langs de kant en de goede weersomstandigheden zorgden voor een fantastische wedstrijd. Ik liep een flink pr liep van meer dan 1 minuut en finishte in 1.04.03.
De Venloop behoord tot één van de sterkst bezette halve marathons van Nederland, reden voor mij om te starten in Venlo om mijn vorm te testen richting de Rotterdam marathon. Vanaf km één vormde zich een grote groep lopers met daarin lopers als Michel Butter, de Belg Jesse Strootbants, de Zweed David Nilsson, de Noor Marius Vedvik, de belg Mats Lunders  en de Duitser Phillip Pflieger.


De eerste 5 km waren direct goed op tempo (15.04) wat voor mij nog zeer ontspannen aan voelde. Het tempo werd goed hoog gehouden in de groep en de 10km doorkomst was 30.03. Na het 10km punt werd het parcours wat lastiger met enkele viaducten, lichte heuvels en de koude wind tegen. Ik kon zeer ontspannen blijven lopen en volgen in de groep. Af en toe nam ik initiatief om kop werk te doen en het tempo hoog te houden. Met iets verval kwamen we door op het 15 km punt 45.24.



Vanaf dat moment versnelde de Duitser Phillip Pflieger en de belg Jesse Strootbants. Ik besloot mezelf nog even rustig te houden en te wachten tot het 17km punt. Dit bleek achteraf een goede beslissing want daardoor kon ik de laatste kilometers een aantal goede versnellingen plaatsen en weglopen uit de groep. De laatste 4 kilometers wist ik het tempo hoog te houden en kon ik een aantal keren goed aanzetten, helaas was de Duitser Pflieger al te ver voor mij maar 800 meter voor de finish wist ik de de belg Jesse Strootbants nog in te halen. 


De laatste kilometer had ik een mooie strijd met deze Belg want op 500 meter voor de finish wist hij mij weer in te halen. Ik besloot achter hem te kruipen om de laatste 300 meter nog een finale sprint te plaatsen. Dit lukte waardoor ik 2 seconden voor hem finishte in een dik pr van 1.04.03. Ik werd 2e Nederlander en 10e in totaal in een sterk internationaal deelnemersveld. 

Met deze prestatie en dit pr ben ik ontzettend blij en ik kan dan ook vol vertrouwen mijn laatste weken in richting de marathon van Rotterdam. Zie hieronder de link naar het interview dat losseveter van mij maakte na afloop van de Venloop 2015. 

Geen opmerkingen: