donderdag 2 april 2015

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 75

Vergaderen hoeft niet saai te zijn

Minister van Financiën, Evelien Hillen, jaagt de jaarrekening er zoals gewoonlijk doorheen.  Frank Roos mag nog een jaartje aanblijven als bestuurslid en de contributie wordt zonder tegenstribbelen opgekrikt. Binnen zeven minuten zit het officiële gedeelte van de vergadering erop. Nu mag er gedronken worden!

Nog even blijven de kroonkurken op de fles. Eerst is het tijd voor een heugelijke opening. De manschappen van Lennard Nawijn, hebben de afgelopen maanden dag en nacht gewerkt aan het hypermoderne krachthonk. Niemand minder dan Gerard Demkes is aanwezig om deze opening te verrichten. Het is geweldig om dit kersverse erelid, die niet in de gemakkelijkste fase van zijn leven zit, weer op de Hamelandbaan te zien. Voordat deze veelgeprezen ex-trainer het krachthonk onthuld, spreekt hij de aanwezig leden op fraaie wijze toe. Als de deuren van het krachthonk open gaan, stormen de enthousiaste leden met open mond naar binnen. Het ziet er allemaal gelikt uit, met als kers op de taart een levensechte actiefoto van Roel Schreurs en Björn Demkes.

Bij terugkomst in het clubgebouw is de zaal omgetoverd tot een Beierse Festhalle. Kleedjes op de tafel, grote schalen met kaas en worst, mandjes met brood en vooral heeeel veeel bier. Een 6-tal hoogwaardige bieren passeren de revue. De Apeldoorner Alfred, die een sterke voorkeur heeft voor bier uit de Duitse deelstaat Beieren, heeft de leiding over de proeverij. Zonder adempauze ratelt hij een uur aan één stuk door. Na een fris sportbiertje en een zoet Radlertje is het tijd voor ‘zwaar mannenbiier’. Het pikzwarte bier tovert zure monden op de gezichten van de aanwezigen. De muffe geur doet Denis Woeltjes denken aan een naast familielid. Het schijnt dat het bier is gemaakt van koolraap, roggebrood en ansjovis uit blik. Om de vieze smaak weg te spoelen komt er een Kapuziner Weißbier uit het krat. Licht en fruitig, maar volgens de diehard bierdrinker, Bert Klutman, te vergelijken met ‘paardenzeik’. Het feest wordt afgesloten met een stevig bockbiertje. Heerlijk, ik kan niet anders zeggen. Terwijl de proeverij-leider onvermoeid doorgaat met zijn pleidooi, zitten de, normaal zo nette leden, al behoorlijk in de olie. Na anderhalf uur flessen sjouwen zit het werk er voor het barpersoneel, Heidi Bosman en het duo Gunther en Rosa Wagener erop. Een topavond die voor de één wat vroeger eindigt dan voor de ander. Hiermee bewijst Ava’70 wederom dat vergaderen niet saai hoeft te zijn.

Als je de zaal wilt verlaten, moest je eerst langs de twee ‘huisportiers’. Gerrit Dijkslag en Martine Piek staan vanaf donderdagavond 20:00 uur tot vrijdagochtend 01:00 uur te collecteren voor het goede doel. In de zomer van dit jaar proberen zij, samen met Benno Aversteeg en veel andere kanjers, de top van de Holterberg hardlopend te bereiken. Een uitdaging van formaat. Ik wens dit drietal heel veel succes met de voorbereidingen op dit sportieve avontuur. De collectebus staat nog op de bar, dus geef dit trio een duwtje in de rug richting de top! 

2 opmerkingen:

Gerrit zei

Gaaf dat je Martine, Benno en mij nog even noemt Erwin. Was inderdaad een geslaagde avond!!

Marco (Barlo) zei

Mooi geformuleerd. Deed jij nu het licht uit om half 2?