zondag 12 april 2015

AVA'70 lid Gert-Jan Wassink 3e op NK marathon 2015

Gespannen gezichten tijdens de live uitzending
Afgelopen zondag maakte Gert-Jan zijn debuut tijdens de marathon in Rotterdam. Gert-Jan wist te finishen in een mooie tijd van 2.17.34 en werd daarmee derde op het Nederlands kampioenschap marathon. Lees hieronder het verslag van deze fantastische dag.

6.00 gaat de wekker, de gordijnen gaan open. Goed weer, geen regen en lekker koel. Na een lekkere warme douche maak ik mijn bidonnen klaar voor de drankposten onderweg. Secuur giet ik de sportdrankpoeder in mijn bidonnen. Ik bevestig met tape mijn gelletjes vast aan mijn bidonnen om deze vervolgens in te leveren bij de wedstrijdorganisatie zodat ik elke 5 km mijn eigen bidon kan pakken.

Inmiddels zit ik aan het ontbijt waar ik mijn laatste koolhydraten en eiwitten naar binnen werk, de koffie zorgt ervoor dat ik lekker wakker wordt en de spanning neemt toe. Om 9.00 ga ik naar buiten om te beginnen met mijn warming-up. Om 9.30 kom ik aan bij de start van de marathon. Ik vervolg mijn warming up en ik doe nog wat laatste versnellingen; ik ben er klaar voor.

9.50 begint Lee Towers met zijn You Never Walk Alone. Kippenvel zorgt ervoor dat ik extreem veel zin krijg in het avontuur dat vervolgens gaat beginnen.

Het startschot klinkt en ik start direct heel ontspannen en geheel vooraan. Vervolgens pak ik mijn wedstrijd tempo op en open iets te snel de eerste 5 km. Er formeert zich een groep van 10 man die allemaal willen openen in 1.08.30 op de halve marathon. Dit lukt, we openen in 1.08.34. Ik loop met zo'n ontspanning dat ik me steeds beter ga voelen, ik mis geen drankpost en kan goed drinken onderweg.

Op 25 km pak ik wederom mijn bidon en zet deze aan mijn mond, ik neem een paar flinke slokken maar merk ook dat mijn maag dit niet heel prettig vindt. Snel het gelletje nemen om vervolgens weer ontspannen mijn wedstrijdtempo op te pakken.

Op 30 km keert mijn maag om, kokhalzend komt mijn sportdrank weer naar boven (excuses voor het gedetailleerde verslag). Ik kan me vervolgens weer herpakken, maar mijn maag blijft van streek.

Op 33 km zie ik 500 meter voor mij een groep van 10 atleten lopen, ik besluit er naar toe te lopen en dit helpt mij goed te focussen en licht te versnellen.

Op 35 km pak ik mijn bidon alleen kan ik wederom geen sportdrank naar binnen krijgen.

Op 37 km haal ik de groep in, erop en erover. Inmiddels heb ik het behoorlijk zwaar gekregen en kost het mij veel moeite het tempo vast te houden.

Op 1 km voor de streep versnelt de Zweedse jongen die de hele wedstrijd achter mij heeft gelopen en niet wilde overnemen, helaas kan ik niet mee en loop ik mijn race zo goed mogelijk uit. 

De laatste 500 meter is vollebak genieten, duizenden mensen moedigen je aan. Wat is dit gaaf!!!!

Ik finish als derde op het Nederlands Kampioenschap in een tijd van 2.17.34. Mijn debuut is geslaagd.

IEDEREEN ONTZETTEND BEDANKT VOOR JULLIE SUPPORT, OF DIT NU LANGS DE KANT VAN DE WEG IS, VIA DE SOCIAL MEDIA OF IN DE WEKEN VOORAFGAAND AAN DE MARATHON. IK BEN JULLIE ONTZETTEND DANKBAAR

Geen opmerkingen: