donderdag 9 april 2015

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 76

De damesploeg van 2014.....
Competitieploegen staan op scherp

Een  enkeling vijlt zijn techniek nog een beetje bij,  een ander duikt nog even de sportschool in, de spikepuntjes worden ingedraaid en het  wedstrijdtenue ligt onder de strijkbout. Nog een dag of tien en dan gaat de seniorencompetitie weer van start. Na de fenomenale resultaten van het afgelopen seizoen, worden er deze zomer wonderen verwacht. Met man en macht is gezocht naar versterkingen en ze zijn gevonden. Vandaag worden de teams gepresenteerd.

Damesploeg flink op de schop
Speler-coach Leonie Rijks heeft deze winter niet stilgezeten. Ze heeft vier versterkingen gestrikt voor komend seizoen. B-junior Romy van Rijs is één van de blikvangers. Bij het hoogspringen zal zij ongetwijfeld een karrenvracht punten binnenhalen en ook op de 100 meter horden staat zij haar vrouwtje. Inez Balke is de gedroomde opvolger van Maria Griffioen - die vorig jaar succes na succes boekte. Balke is pijlsnel en momenteel in de vorm van haar leven. Sabine Ikink maakt net als Balke haar debuut. Onlangs liep Ikink een grandioos persoonlijk record op de halve marathon, dus aan zelfvertrouwen zal het niet ontbreken. Chantal Posthumus is op de valreep toegevoegd aan het dreamteam. De talentvolle atlete en voormalig turnster moet  de ontbrekende Joke Balke en Inge Wesselink doen vergeten.

Het team bestaat verder uit ervaren krachten. Lisa te Molder is de grote vedette. Zij zal meestrijden voor de overwinning op de 3000 meter. Hetzelfde geldt voor Katja Demkes. Door haar nieuwe levensstijl – het herbalife-dieet – vliegt Demkes over de Achterhoekse wegen. Een mooie tweestrijd tussen Te Molder en Demkes ligt binnen de mogelijkheden. Nathalie Demkes, winnares van de Track & Field Cross, staat hopelijk weer met beide voetjes op de grond. Deze meerkamper is in Twente onder meer te bewonderen bij het discuswerpen. De meest ervaren atlete van de ploeg is Suzan Waalders. Hoewel ze pas 25 is, heeft ze al een hele carrière achter de rug. Als verspringster boezemt ze menig concurrente angst in. 

‘Oudjes’ maken de dienst uit in herenploeg
De herenploeg leunt op een boel ervaring. Een kwartet veertigplussers is opgenomen in het sterrenensemble. ‘Popeye’ Robbe is de nieuwste aanwinst. Deze oersterke atleet uit Groenlo legt zich toe op het kogelstoten. Het duurt helaas nog even voordat hij zijn debuut maakt. Door ‘prettige omstandigheden’ moet hij in Almelo verstek laten gaan. Een echte topper is aan het Ava-collectief toegevoegd. Niemand minder dan Jeroen Reintjes maakt zijn opwachting op de 5.000 meter. Op deze afstand krijgt hij concurrentie van André Balke, de enige vijftigplusser. Er wordt een Spetterend duel verwacht tussen deze twee ‘haantjes’. Tim te Brake is de derde en laatste toevoeging aan de ploeg. Het 17-jarige hardloopdier is tot de tanden gewapend om de strijd aan te gaan op de 800 meter.

Patrick Ikink is één van de snelste ‘masters’ van Nederland. De nummer vijf op de 60 meter van het afgelopen Nederlands Kampioenschap staat in Almelo weer letterlijk in de startblokken. Hetzelfde geldt voor Sander Wikkerink. ‘The Flying doctor’ is op en top voorbereid op zijn 200 meter. Roel Schreurs verbaasde vorig jaar vriend en vijand met een bizar snelle 400 meter. Is hij in staat om deze wereldtijd (52.8 seconden) aan te scherpen? Gertjan Bentert gaat mee als ‘puntenpakker’. Deze tienkamper is een garantie voor succes en een onmisbare schakel binnen de ploeg. Björn Demkes bereidt zich op bijzondere wijze voor op de eerste competitiewedstrijd. Als laatste test voor Almelo loopt hij aankomende zondag een marathon. Turbo Martje is nog niet helemaal fit. Maar als er gepresteerd moet worden, staat Mart Slotboom er altijd. Hij is één van de drijvende krachten achter het team.  Bart Wesselink – de man van glas – is weer terug van weggeweest. Als, ik leg de nadruk op als, Wesselink fit is, is die automatisch in vorm. Het is alleen hopen en bidden dat dit sprintkanon een heel seizoen blessurevrij blijft. Ondergetekende maakt het elftal compleet. In de luwte van trainingsmaatje Te Brake hoop ik een mooie tijd op de 800 meter neer te zetten.

Naast bovenstaande atleten behoren ook Tom Wevers, Nardie Reimes, Mariska Wagener, Christa Houwers, Tracey Jewell en Hettie Wikkerink tot het team. Zij gaan of gingen als jurylid mee naar de wedstrijden, ook een prestatie van formaat. 
De wedstrijden worden gehouden op 19 april (Almelo), 3 mei (Emmen)  en 7 juni (Wageningen). Supporters zijn ook van harte welkom. Het wordt een topjaar! 
.... en de herenploeg

Geen opmerkingen: