maandag 27 april 2015

Verslag van de 2e Koningsloop in Aalten - deel 1

 Bij de 1600 meter voor meisjes stond Eva Bruil (929) aan de start als favoriet en de troef van AVA`70, maakte de hoge verwachtingen meer dan waar
Wat is er mooier dan bij een hardloopwedstrijd te starten en te finishen op de Markt van Aalten, waar het publiek rijen dik staat opgesteld en het zonnetje lekker schijnt? De 2e Koningsloop trok een record aantal deelnemers, er heerste een geweldige sfeer langs het parcours en er werden prachtige tijden gelopen.

Om exact half 12 klonk het startschot voor de 800 meter voor de meisjes en vol goede moed gingen de jongste talenten van start. Het pittige rondje door het dorp ging Elvira Jansen uit Dieren het beste af, want zij kwam als eerste weer op de Markt, gevolgd door Janneke van de Groep en Esmee Jansen, allebei uit Aalten. Daarna was het de beurt aan de jongens om hun kunsten te tonen. Timo Westerveld heeft al eerder aangetoond een groot talent te zijn en de pupil van AVA`70 troefde zijn clubgenoten Robbe Graven en Sven Meinen af, die respectievelijk 2e en 3e werden. Het trio finishte binnen de 3 minuten en dat is loeisnel op het geaccidenteerde parcours.

Over talenten gesproken. Bij de 1600 meter voor meisjes stond Eva Bruil aan de start als favoriet en de troef van AVA`70, maakte de hoge verwachtingen meer dan waar. Met een ongelooflijk snelle tijd van 5, 18 minuten verpulverde ze haar tijd van vorig jaar met maar liefst 30 seconden.Trainingsmaatje Linde Klein Nibbelink liep een prima race en finishte als tweede en bleef Rosa ter Hedde 2 tellen voor. Bij de jongens over 1600 meter was er een mooie strijd om de titel tussen Stein Cornelissen en AVA`70-junior Tim Mengerink. Laatst genoemde kwam met de finish in zicht nog erg dichtbij zijn concurrent, maar trok uiteindelijk toch aan het kortste eind. Met een prachtige tijd van 5,04 minuten was Mengerink toch dik tevreden.

Een ijzersterk deelnemersveld van 86 atleten en atletes ging om half 1 van start voor de wedstrijd over 5 kilometer. De 6 ronden door het centrum van Aalten zijn loodzwaar, want er zitten in totaal maar liefst 13 klimmetjes in, die er voor zorgen dat het erg moeilijk is om in het ritme te komen. Bij de Heren toonde Remi Rondeel direct vanaf de start al zijn klasse aan, door de koppositie in te nemen en deze ook niet meer af te staan. Ronde voor ronde liep hij verder weg bij zijn achtervolgers en finishte uiteindelijk in een hele snelle tijd van 16,10 minuten. Op enige afstand werd er door een groepje atleten keihard geknokt om de overige podiumplekken. Robin Rietman werd uiteindelijk tweede, gevolgd door Rens Houwer. Tim te Brake van AVA`70 kon lang met de besten mee en werd uiteindelijk knap 5e in een prima tijd van 17,18 minuten. Bij de Dames was Lisa te Molder een van de favoriete deelnemers en de AVA`70-atlete ging hard van start en pakte direct voorsprong op haar concurrentes. In de loop van de wedstrijd kreeg te Molder het zichtbaar wel wat moeilijker, maar de Zieuwentse knokte zich ijzersterk naar de winst, op enige afstand gevolgd door Naomi van Hierden en Cindy Brusse.

Uiteindelijk kwamen er een recordaantal  van 341 atleten over de meet, die allemaal een fraaie medaille in ontvangst mochten nemen. AVA`70, dat de loop i.s.m. het Oranje Comité Aalten organiseert, was uiteraard bijzonder tevreden over de deelname en zeker ook over het enthousiasme van het vele publiek langs de kant. AVA`70 kon voor deze sportieve activiteit weer een beroep doen op een batterij aan vrijwilligers die alles in het werkten stelden om alles goed te laten verlopen. De 2e editie van de Koningsloop was dan ook in alle opzichten geslaagd en een wedstrijd om in te lijsten!

Geen opmerkingen: