maandag 27 april 2015

Verslag van de 2e Koningsloop in Aalten - deel 2

Remi Rondeel
Remi Rondeel de koning te rijk in 2e Koningsloop Aalten

Door Benno Stevering

AALTEN – De tweede Koningsloop werd maandagmiddag in een zonovergoten Aaltens centrum een prooi voor de 24-jarige Remi Rondeel uit Zelhem. Het lid van het Argo top team legde het vijf kilometer lange Koningsnummer af in een tijd van 16 minuten en 10 seconden. Het parcoursrecord dat Mark te Brake van de organiserende vereniging vorig jaar zestien tellen sneller liep bleef  intact. Te Brake moest helaas vanwege  een blessure verstek laten gaan. Remi Rondeel liep in een geweldige solo vanaf start tot finish naar de winst. ‘’Ik was moe, maar het hoge tempo ging vanzelf, door hard weg te gaan. Mijn clubgenoot Rens Houwer  kon niet volgen en moest zelf knokken voor zijn plaats in de achtervolging. Mijn hakblessure van maart is nu over. Tijdens de zwemloop in Doetinchem was ik nog tweede en in de survival van Schippersbeek werd ik zevende bij een RUC wedstrijd over tien kilometer. Nu ik blessurevrij ben loop ik drie maal per week, tweemaal survival en fiets nog wat extra. Nu gaan we eerst met Argo naar een trainingskamp in het Duitse Bad Rosenvelde om ons scherp te houden voor het baanseizoen waar ik me concentreer op de 1500 meter. Straks staat er bij de vijf keer vijf km Estafetteloop in Doetinchem een mooi team. Ik voel dat ik weer bijna terug ben op niveau. In juni ga ik nog met vrienden klimmen op de Mont Blanc voor mijn vakantie.’’ 

De achtervolgende groep liep enigszins behoudend, maar de spanning was er niet minder om.  Robin Rietman van Atletico’73 uit Ulft die in de vijfde en laatste ronde versnelde, werd een uitstekende tweede achter  Rondeel in 17.03 minuten, gevolgd door de 18-jarige Rens Houwer van Argo die 17.06 minuten realiseerde. Rens twijfelde achteraf even over zijn klassering, maar beaamde dat Rietman in de slotfase hem voorbij kwam. ‘’Ik wilde kijken hoe hard Remi Rondeel kon openen, maar dat was voor mij wat te rap om te volgen. De eerste kilometer lag duidelijk boven mijn wedstrijdtempo. Voor het publiek leek het even of er behoudend gelopen werd in de groep achter Remi. In de laatste ronde versnelde Robin Rietman, waarbij ik niet mee kon. Ik was even bang om alleen te komen lopen. In de eenalaatste ronde maakte Tim een aanvallend foutje door als eerste de sprint aan te zetten. Dit moest hij bekopen en gaf terrein prijs in de groep. Ondanks dat ik mijn tweede plek niet kon opeisen, was ik content met deze enigszins neutrale gelopen race. Rietman, nu 1,5jaar lid van Atletico ziet een stijgende lijn dankzij zijn heuvel- en baantraining en heeft plezier gekregen in het hardlopen. Hij pakte de tweede plek. ‘’Ik heb eerder veel aan tennis gedaan. Maar atletiek bevalt me erg goed. Mijn prestaties zitten in de lift. De afgelopen periode had ik wat minder hard getraind. Toch wist ik in de vierde van de vijf ronden uit de groep te spurten. Bij atletico’73 wissel ik mijn baantraining af met heuveltraining in Montferland onder leiding van Wilma Bod. Ook train ik veel met Luuk Siemes die zich overigens veel op Trials heeft gericht. Tim te Brake uit Aalten moest bakzeil halen op de zware Prinsenstraat. Uiteindelijk moest hij de bekende triatleet Eddy Lamers uit Groenlo nog voor zich duldden. 

De winnares bij de dames kende dezelfde goedlachse verschijning als vorig jaar, Lisa te Molder uit Zieuwent. De bijzonder lichtvoetig lopendeTe Molder, lid van AVA’70 bleef met 19.16 minuten vijf tellen van haar eigen record af. ‘’Doordat mijn eerste kilometer te hard ging in 3.20 minuten, moest ik mezelf herstellen gedurende de wedstrijd. Na dit inzakmoment rond de eerste kilometer, wist ik de wedstrijd over vijf ronden ontspannend af te sluiten. Onlangs liep ik nog 1.28 uur in de halve van Venlo. Komende week wachten me een 800 meter en een drie km in Emmen op de baan.  Door schema’s van Jos Sasse en Theo Stronks te combineren weet ik me tot een hoger niveau te tillen.’’ Naomi van Hierden van het Argo-Top Team werd tweede op 13 tellen, gevolgd door survivalatlete Cindy Brussé van Ropes en Running  in 20.11 minuten. De Koningsloop werd gehouden in het centrum van Aalten waarbij een groot publiek genoot van de in totaal 360 deelnemers, waaronder veel jeugdlopers en waarbij het klapstuk 86 lopers en loopsters trok. Jan Raben van de organiserende vereniging AVA’70 had eerder die dag een lintje in de orde van Oranje Nassau ontvangen en hielp mee met de prijsuitreiking.

Geen opmerkingen: