zaterdag 4 januari 2020

Dinxperlo 36e Snertloop 10 km - 53.14 min - 22e plaats

Met Rob Elijzen en Wim Brinkman

Op de eerste zaterdag van het jaar staat voor mij meestal de Snertloop bij voetbalvereniging DZSV op het programma, afgelopen jaar is de naam van de club door een fusie veranderd in FC Dinxperlo. In het verleden heb ik altijd mee gedaan aan de kortste afstand van zes kilometer, vandaag heb ik me ingeschreven voor de 10 kilometer. In de eerste week van januari is namelijk mijn marathonschema voor Rotterdam (zondag 5 april 2020) begonnen en dat betekent dat voor mij de wedstrijden ook wat langer worden. Wel probeer ik deze zoveel mogelijk in mijn beoogde marathontempo te lopen.

We lopen ruim een kilometer warm en trappen ook nog even een balletje op het kunstgrasveld, de voetballer zal er wel nooit helemaal uit gaan. Om kwart voor twee vertrekt de zes kilometer en een kwartier later is het de beurt aan de tien kilometer lopers. Een paar minuten na de start lopen we al in Duitsland en dit is misschien wel één van de weinige wedstrijden met de start in Nederland die grensoverschrijdend en dus door twee landen gaat. Je staat er eigenlijk niet bij stil maar het is wel uniek.

Vooraf heb ik de Garmin ingesteld op 5.20 minuten per kilometer en daar kan ik me op deze afstand nog prima aan houden. Je kijkt dan wel regelmatig op je horloge maar wijkt dan ook bijna niet van je beoogde tijd af. We lopen in een mooi groepje, samen met een aantal atleten die zich ook ingeschreven hebben voor Rotterdam. In de laatste twee kilometer mogen we van Wim versnellen maar een aantal blijft hetzelfde tempo lopen.

Na afloop heb ik nog gauw even een droog shirtje aangetrokken en een bakje snert en een glas cola naar binnen gewerkt voordat we aan onze terugreis begonnen. We hebben afgesproken met een aantal andere Avajanen om lopend naar Aalten terug te gaan. Na een wat stram begin liep het verder lekker met een gemiddelde kilometertijd van net boven de zes minuten. Thuis had ik er, met het warmlopen erbij, net een halve marathon opzitten. Komende zaterdag staat de 14.3 kilometer van de Haarloop in Haarlo op het programma. Eens kijken of we met een paar kilometer meer, ons doel ook weer kunnen halen. Het begin is er!

De grens loopt mooi door het midden

1 opmerking:

Marijn zei

Succes met de voorbereidingen Geert!