zondag 26 januari 2020

Verslag van de Twentse Ven'n loop in Buurse

Een grote groep leden van AV Archeus was ook aanwezig in Buurse
Een aantal weken geleden ontving ik een mail van de Recreatie Sport Twente over de komende Twentse Ven’n loop op 26 januari. Deze natuurloop  vanaf camping De Meene in Buurse is puur recreatief en heeft dus totaal geen wedstrijd element. Doel is om te genieten van de prachtige natuur en om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar had men gekozen voor het goede doel: Ghana over de IJssel. Deze stichting stelt zich ten doel om hulp te bieden in Ghana in de meest ruime zin van het woord. Dit doet zij onder meer door projecten en ondersteuning van activiteiten die zich richten op het bouwen van watertanks en de ontwikkeling van landbouw.

Rond tien uur was ik aanwezig en stond er van te kijken hoe druk het al was. In de kantine van de camping kon je je inschrijven en koffie of thee pakken met heerlijke koek er bij. Met de nodige bekenden even een praatje maken onder andere met Jet Klomp (die hier woont), Andre Neerlaar en oud collega Wendy Grave, en een grote groep Archeus lopers (schrok er bijna van, zo veel bij een loop).

Om half elf, na een korte uitleg over de route, was de start en men kon in totaal 3 rondes lopen van ongeveer 5 a 6 km per ronde. Na elke ronde kwam men terug bij het startpunt, waar een verzorgingspost was met koeken, bananen, thee, cola en  sportdrank. De route ging echt door geweldig mooie natuur, paadjes langs sloot en water kanten, over de heide, maar ook stukken over houten wandelpaden bedekt met gaas.

Ik heb gelopen met een leuk groepje mensen en we hebben dan ook allemaal de 3 rondes vol gemaakt. Eigenlijk vonden we het jammer dat we bij de finish waren (veel te snel voorbij). Na afloop was er voor iedereen gratis groente soep, koffie en thee en kon er gezellig worden terug gekeken op dit mooie evenement. Ik blijf het een geweldig mooie omgeving vinden, dat Buurse zand of Ven op een goed half uur van huis. Jammer dat er niet meer AVA’70 leden kiezen om te lopen in deze mooie omgeving. Echt eens proberen.

Wim Brinkman
Oud AVA'70 lid Jet Klomp

Geen opmerkingen: