zondag 26 januari 2020

Prachtige prestatie's AVA'70 jeugd op NK in Apeldoorn

Esmée Holstein verraste vriend en vijand met een dik pr van 1.50 meter op het hoogspringen en werd hiermee 3e van Nederland
De eerste dag (zaterdag) van de NK Indoor voor C en D-junioren heeft prachtige prestaties opgeleverd voor AVA'70. Esmée Holstein verraste vriend en vijand met een dik pr van 1.50 meter op het hoogspringen, dit leverde haar een bronzen medaille op! Gewoon derde van Nederland. Tim Houwers schitterde op de 1000 meter met een dik record. Debutant Mats Lievers kwam stralend van de baan na de 600 meter. " Dit was zo cool!" En de 60 meter kanonnen Diede Ter Beest en Lune Mateman verbeterden zichzelf op schitterende wijze! 

Na deze succesvolle dag, stonden er zondags acht C-junioren aan het vertrek in Apeldoorn. De stoere Mirthe Luiten beet het spits af op de 60 meter horden en ze liet zien dat ze heel wat in huis heeft! Sam Bluiminck en Jop Hoftijzer overtuigden in de kwalificatie van de 60 meter en denderden heel knap door naar de halve finales! Op de 300 meter behoort Jop tot de nationale top. In een sensationele race vloog hij naar de 5e plek. Ruben Jansen is na twee maanden blessureleed weer helemaal terug. Met een negende plek op de 300 meter mag hij zich ook tot de snelsten van ons land rekenen. Een dolblije Sam won op de 300 meter haar serie en kwam uit op de 14e plek.

Op de 800 meter domineerde Sven Meinen zijn serie, hij won met overmacht. Alleen in de laatste serie waren er een aantal sneller, Sven werd vijfde! Ook Stef Grotenhuis koos de aanval, met een gigantisch persoonlijk record werd hij 11e! Merijn van Eerden kwam niet helemaal tevreden van de baan. Een mooi pr bracht even later toch een glimlach op zijn gezicht. Voor Lars Rossel was deelname aan de NK al een geweldige overwinning. Stralend stond deze kanjer op de baan. Met gestrekt been ging hij er in! De verzuring kwam uit zijn oren, toch snoepte ook hij vijf seconden van zijn oude toptijd af. Wauw, wat kan Lars trots zijn op zichzelf! De Nederlandse Kampioenschappen waren wederom een fantastisch spektakel en om talent zitten we bij AVA'70 niet verlegen. (bron EW)

1 opmerking:

Anoniem zei

Esmée is heel goed gr Sam